hero image
dppi

Összefoglaló videón a Japán Nagydíj időmérő edzése Verstappen sikerével

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2023/09/23 12:34
Max Verstappen, a Red Bull kétszeres világbajnok versenyzője esélyt sem adott a riválisoknak a Japán Nagydíj időmérő edzésén.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Szingapúri Nagydíjon még csak a dobogóra sem tudott felállni a Red Bull, mely mindkét autójával kiesett a Q2-ben az időmérőn. Akkor már tudni lehetett, hogy nagy a gond, és nem lesz meg a 11. egymást követő győzelem.

A Ferrari végig jobb tempót diktált, így érdekes volt látni, hogyan reagál erre a Red Bull. Sok szurkoló már elbízta magát, hogy az osztrák csapat mélyrepülésbe kezdhet, de hiába, Verstappen megmutatta, távolról sem erről van szó.

Az megint más kérdés, hogy Pérez még csak a közelében sem tudott lenni ugyanazzal az autóval. A mexikói teljesítménye továbbra is erősen megkérdőjelezhető, és a jövőre sokkal szorosabb lesz a bajnokság, ez sokba kerülhet.

A Red Bullnak jelenleg nincs miért aggódnia, akkora az előnyük, és Verstappen rendre az élen végez. Így volt ez most is, és valóban nem adott esélyt, miközben a Williams fiatal versenyzője megint összetörte a Williamst.

Verstappen mögött Piastri végzett a McLarennel, de már ő is közel 0,6 másodpercet kapott. Piastri, Norris és Leclerc viszont nagyon hasonló időt mentek, míg Pérez 0,773 másodperccel volt lassabb, ami kellemetlen. Az összefoglaló videót erre a linkre kattintva érhetitek el.