Nem éppen az történt a Kínai Nagydíj F1-es sprintfutamán, mint amire a nézők alapesetben számíthattak volna.

Mint arról korábban beszámoltunk, Norris trükkös körülmények között szerezte meg a pole-t a McLarennel a Kínai Nagydíj sprint időmérő edzésén. Ezt duplán vehetjük annak, mert egyrészt az eső miatt sokat csúszkált a mezőny, másrészt először elvették a körét Norrisnak, majd azt követően mégis jóváhagyták.

Ezzel pedig igencsak jó helyzetbe került Sanghajban, addig a nagy esélyesnek tartott Verstappen csak hátrébbről vághatott neki a futamnak. Még nagyobb meglepetés volt ennél Hamilton második helye az időmérőn, nemigazán volt benne a pakliban, és ezúttal igen nagy pofont kapott tőle Russell.

Alonso viszont hozta a kötelezőt az Aston Martinnal, bár a verseny számára is rosszul alakult, mert még csak a legjobb nyolc között sem tudott ott lenni. Több drámai helyzet is történt, Norris például pályafutása egyik legrosszabb élményén van túl, miután hiába rajtolt az élről, történt egy kis incidens a rajt után.

Verstappen köszönte a lehetőséget, és megnyerte a versenyt Hamilton és Pérez előtt, míg Leclerc a 4. helyig zárkózott fel, hiába indult előtte Sainz. A spanyol sem lehet túlságosan boldog ezzel az 5. helyével, majd jött Norris, Piastri és Russell. Az összefoglaló videót erre a linkre kattintva nézhetitek meg, amit nem érdemes kihagyni.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL