Max Verstappen megint más dimenzióban versenyzett, ezúttal a Kínai Nagydíjat nyerte meg a Red Bull-lal.

Ez egy szinte tökéletes hétvége volt Max Verstappen számára, aki magabiztosan nyerte meg a sprintfutamot, majd az időmérőn behúzta a Red Bull 100. rajtelsőségét, amivel történelmet írt, immáron sokadszorra, és minden bizonnyal nem utoljára. Őrületes tempóban halad előre, egyelőre senki nem tudja megállítani.

Gyakorlatilag a technikai hibát leszámítva hozza azt, amit tőle megszokhattunk. A Kínai Nagydíjon sem tudtak vele mit kezdeni az ellenfelek, a biztonsági autós időszakok sem zavarták meg. Strollt már annál inkább, aki egyszerűen felöklelte Ricciardót, és még neki állt feljebb, nagyon dühös volt a volán mögött ülve.

Ezúttal is Alonso diktálta a tempót az Aston Martinnál, és ismét bizonyította, hogy nincs nála jobb rajtoló. Pillanatok alatt átvette a második helyet Péreztől, de csak idő kérdése volt, mikor előzi vissza a mexikói a jobb autó miatt. Pérez azonban így sem tudta megtartani a második helyét, miután Norris egy parádés verseny végén közvetlen Verstappen mögött ért célba.

A Ferrarik egy csendesebb futam végén csak a 4. és az 5. helyen végeztek, aminek nem tudnak örülni. Leclerc volt a jobb, Sainz ezen a hétvégén nem volt olyan összeszedett, mint korábban, aminek meg is lett az ára. Időközben elkészült az összefoglaló videó a futamról, benne minden fontos és érdekes jelenettel, amit erre a linkre kattintva nézhettek meg.  

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL