A sprintfutam is hozott pár érdekességet és egy új győztest Piastri személyében, aki rendkívül boldog volt. Nem éppen olyan végeredmény született Katarban szombat este, mint amire számítani lehetett. Történelmi is volt egyúttal, mert Verstappen megszerezte a harmadik világbajnoki címét, de egy ideje nem volt kérdés a dolog.

Olyannyira nem, hogy már a szezon első felében látni lehetett, hogy ebből sima címvédés lesz. Amennyire nehezen jött neki az első cím, annyira „könnyen” kapta meg a másodikat és most a harmadikat.

Ugyanakkor tökéletesen is vezetett hozzá, megérdemelten lett övé a trófea. Úgy hozta az élet, hogy már Katarban ünnepelhetett a holland, de rajta kívül legalább annyira boldog volt Piastri, a McLaren versenyzője.

Végül az első helyen zárt az ausztrál versenyző, aki Ricciardo utódja lehet, és ismét bizonyította, hogy helye van az F1-ben. Még csak az útja elején jár, de nagyon nagy benne a potenciál, akárcsak Norissban volt.

A legjobb háromban még Verstappen és Norirs végzett, addig a két Mercedesnek be kellett érnie a negyedik és ötödik hellyel. Sainz, Leclerc és Albon voltak az utolsó pontszerzők, Alonso éppen hogy csak lecsúszott erről. Az összefoglaló videót erre a linkre kattintva érhetitek el.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL