hero image
DPPI

Összefoglaló videón az F1-es Osztrák Nagydíj első szabadedzése

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2023/06/30 18:55
Kezdetét vette az F1-es Osztrák Nagydíj, ami stílusosan a Red Bull sikerével rajtolt, természetesen Max Verstappennel.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

Ezen a hétvégén a Forma-1 mezőnye Ausztriában fog versenyezni, tehát a csapatok visszatértek Európába. Kanadában sok minden történt, de így sem lehetett megállítani a Red Bullt, illetve Verstappent.

A holland világbajnok futamokon belül eldöntheti a cím sorsát, ha így folytatja tovább, amire jó esélyei vannak. Senki nem kérdőjelezi meg, hogy szinte biztosan behúzza idén a harmadik F1-es címét.

Nem kezdett rosszul Ausztriában, hiszen a legjobb kört rakta össze a közepes gumikon. Noha a két Ferrari lágyon érte el a legjobb körét, így is több mint 0,2 másodpercet kaptak a második és a harmadik helyen.

Sainz volt a gyorsabb, de csak minimális különbséggel. Szinte ugyanazt az időt futotta meg Leclerc, aki mögött Hamilton végzett kemény keveréken. 0,5 másodperccel ment lassabb kört Verstappenhez képest, ám ez még csak az első edzés volt.

Pérez megint lemaradt, 0,520 másodpercet kapott Verstappentől ugyanazokon a gumikon. A legjobb tízben még Stroll, Magnussen, Alonso, Russell és Zhou voltak ott, addig Norris utolsó lett. Időközben elkészült a hivatalos összefoglaló videó a kora délutáni FP1-ről, amit erre a linkre kattintva érhettek el.