hero image
DPPI

Összefoglaló videón az F1-es Osztrák Nagydíj első szabadedzése

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2023/06/30 18:55
Kezdetét vette az F1-es Osztrák Nagydíj, ami stílusosan a Red Bull sikerével rajtolt, természetesen Max Verstappennel.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Ezen a hétvégén a Forma-1 mezőnye Ausztriában fog versenyezni, tehát a csapatok visszatértek Európába. Kanadában sok minden történt, de így sem lehetett megállítani a Red Bullt, illetve Verstappent.

A holland világbajnok futamokon belül eldöntheti a cím sorsát, ha így folytatja tovább, amire jó esélyei vannak. Senki nem kérdőjelezi meg, hogy szinte biztosan behúzza idén a harmadik F1-es címét.

Nem kezdett rosszul Ausztriában, hiszen a legjobb kört rakta össze a közepes gumikon. Noha a két Ferrari lágyon érte el a legjobb körét, így is több mint 0,2 másodpercet kaptak a második és a harmadik helyen.

Sainz volt a gyorsabb, de csak minimális különbséggel. Szinte ugyanazt az időt futotta meg Leclerc, aki mögött Hamilton végzett kemény keveréken. 0,5 másodperccel ment lassabb kört Verstappenhez képest, ám ez még csak az első edzés volt.

Pérez megint lemaradt, 0,520 másodpercet kapott Verstappentől ugyanazokon a gumikon. A legjobb tízben még Stroll, Magnussen, Alonso, Russell és Zhou voltak ott, addig Norris utolsó lett. Időközben elkészült a hivatalos összefoglaló videó a kora délutáni FP1-ről, amit erre a linkre kattintva érhettek el.