hero image

Palmer szerint Verstappennek könnyebb dolga lesz idén, mint volt tavaly

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Super Admin
2022/05/16 13:30
Jolyon Palmer szerint Max Verstappennek jelenleg nem sok félnivalója van Charles Leclerc-től. A monacói még mindig a bajnokság élén áll, de a pályán zajló csatákat talán túl könnyen nyeri a holland.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Charles Leclerc és a Ferrari évek óta arra készül, hogy ha összállnak a csillagok, akkor készek legyenek felvenni bárkivel a harcot a bajnoki címért. Jolyon Palmer szerint azonban ez nem teljesen valósult meg, ugyanis a korábbi pilóta szerint Verstappennek könnyebb dolga lehet idén, mint volt tavaly Lewis Hamiltonnal szemben.

Verstappen három győzelmet szerzett a 2022-es Forma-1-es szezonban, és különösen az a mód, ahogyan ezt tette, lenyűgöző. Szaúd-Arábiában a negyedik helyről, Imolában a sprintfutamon egy rossz rajt után, Miamiban pedig a harmadik helyről küzdötte vissza magát. Palmer azonban úgy érzi, hogy Leclerc sem nehezíti meg annyira a dolgát.

„Leclerc azonnal megroppant, a 17-es kanyarban szélesen fordult, amint Verstappen feltűnt a Ferrari tükrében. Ez ragyogó lehetőséget adott a hollandnak az előzésre, ami akkor vált ziccerré, amikor Leclerc megajándékozta Verstappent az 1-es kanyarban a belső íven egy lehetőséggel. Ennél könnyebb előzés agyőzelemért nem nagyon létezik, különösen egy olyan versenyző ellen, aki a legnagyobb riválisod a bajnokságban" - mondta Palmer a Formula1.com-nak adott elemzésében.

Palmer szerint Verstappen ezért magabiztosnak érzi majd magát. A hollandnak 2021-ben kemény küzdelme volt Lewis Hamiltonnal, de most Leclerc ellen is hamar felvette a lépést a holland. Amikor Leclerc nyomást gyakorol rá, ő nem törik meg. Sőt, a miami futam zárószakaszban Max akkor sem zökkent ki, amikor Leclerc DRS-sel támadta őt