hero image

Pár futam múlva vége lehet a Mercedes bajnoki reményeinek?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2022/04/05 13:36
Mark Hughes úgy véli, hogy a Mercedes nem úgy van felépítve, hogy gyorsan meg tudják oldani a delfinezés problémáját. A német csapat még nem jött rá, hogy hol van a probléma, és az újságíró szerint pontosan ez a baj.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

A Mercedes az elmúlt nyolc évben megnyerte a konstruktőri világbajnoki címet, de úgy tűnik, 2022-ben nem lesz kilencedik. Lewis Hamilton és George Russell W13-asa sebességben meg sem közelíti a Ferrari és a Red Bull Racing autóit, a legnagyobb probléma pedig az egyenesekben és a gyors kanyarokban való pattogás.

Hughes a The Race-en írt véleménycikkében azt állítja, hogy szerinte a Mercedes nem úgy van felépítve, hogy gyorsan meg tudjanak rajta oldani egy olyan problémát, mint a pattogás. Hughes több aerodinamikai szakemberrel is beszélt, akik elmondása szerint minden delfinezési problémát, amivel valaha is találkoztak, vagy a venturi beömlőnyílásának szűkítésével, vagy a kivezetőnyílásának tágításával oldottak meg.

„Bajban lesznek, ha az autó nem lesz sokkal gyorsabb hamarosan, a következő három-négy versenyen belül. Ami Jeddában történt, annak óriási aggodalomra kell adnia okot - ha az autót ilyen könnyen ki lehet hozni a működési tartományából, és teljesen versenyképtelenné lehet tenni, akkor még néhány futam a 10. helyen Hamilton vagy Russell számára teljesen ellehetetleníti bármelyikük világbajnoki esélyeit” – írta Hughes.

A Mercedes egyelőre nem találja számításait a Forma-1 új korszakában, ugyanis a tavalyi konstruktőri bajnoki cím és Lewis Hamilton utolsó futamig tartó bajnoki küzdeleméhez képest idén jócskán elmaradnak. A német istálló számára egyelőre a Q2-be való bejutás is olykor problémát jelent, a futamgyőzelemtől pedig nagyon messze állnak.