hero image

Pénteken a pilóták egyhangúan mondták: nem fognak versenyezni Szaúd-Arábiában! – sajtóhír

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/26 13:38
A holland Telegraaf szerint péntek éjszaka a pilóták még azon az egyhangú állásponton voltak, hogy nem fognak versenyezni Szaúd-Arábiában – végül a csapatfőnökök győzték meg őket.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Miután péntek délután rakétatámadás érte a Forma-1-et is szponzoráló Aramco egyik, a pályától mintegy 10-15 kilométerre fekvő épületét, a sport vezetése estére egy meetinget hívott össze, ahol a csapatok és a sport vezetői úgy döntöttek, a tervek szerint fog lefolyni a szaúdi versenyhétvége.

Ezt követően a pilóták is úgy döntöttek, hogy tartanak egy meetinget, az általában jól értesült holland Telegraaf pedig arról ír, hogy eleinte legalább 5 versenyző, állítólag köztük volt Lewis Hamilton és Fernando Alonso is.

A beszámoló szerint ezt követően a többi versenyző is szolidaritásból kiállt a versenyezni nem kívánó pilóták mellett. Ezt követően az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali, illetve a sportigazgató Ross Brawn is csatlakozott a meetinghez, a versenyezni nem kívánás egyhangú kifejezése pedig helyi idő szerint fél 2-kor történt.

Majd a csapatfőnökök is csatlakoztak a megbeszéléshez, és amellett érveltek, hogy a legjobb megoldás a jelen helyzetben az, ha versenyeznek, mivel a helyi hatóságok is garantálták, hogy biztonságban vannak a dzsiddai paddockban.

A pálya körül megnövelték a biztonsági szintet, és hozzátették, hogy a legvédelmi rendszer is működik, ráadásul maga a pálya nem célpontja a jemeni lázadóknak – hangzottak az érvek.

Fél órával később a csapatfőnökök ismét távoztak a meetingről, hogy visszamenjenek az F1 vezetőségéhez, ez után nem sokkal pedig a Grand Prix Versenyzők Szövetségének igazgatója, George Russell a versenyzők nevében azt mondta, a pilóták a versenyzés mellett döntöttek – mindez helyi idő szerint fél háromkor történt.