Christian Horner a Monacói Nagydíj után arról beszélt, amíg futamokat nyernek, nem számít a csapaton belül, hogy ezt Max Verstappen vagy Sergio Perez teszi-e meg, mindkét pilótájuknak ugyanakkora támogatást adnak a vb-címért folytatott küzdelemben.

Fantasztikus hétvégét teljesített Sergio Perez, a mexikói pilóta az egész monacói hétvégén gyorsabb volt csapattársánál, majd a csapat jó stratégiai érzékének köszönhetően az élre tudott törni a versenyen és be is húzta a győzelmet.

Sikerével mindössze 15 pontra csökkentette hátrányát a bajnoki tabellát vezető Max Verstappen mögött és 6 egységre közelítette meg a peches hazai futamot teljesítő Charles Leclerc-t, ezzel pedig egyértelműen bejelentkezett a világbajnoki címért folytatott küzdelembe.

Perez a legutóbbi négy versenyéből háromszor is dobogóra tudott állni, ráadásul a Spanyol Nagydíjon meglehetősen frusztráltan vette tudomásul, hogy a Red Bull megkérte, engedje el Verstappent, amikor az élen haladt.

"Nem érdekel minket, melyik pilótánk nyer. A konstruktőri bajnokság nagyon fontos. Akár Max, akár Checo diadalmaskodik, mindketten ugyanolyan lehetőségeket kapnak" - nyilatkozta Christian Horner a RacingNews365.com-nak.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL