A Red Bull versenyzője örül annak, hogy a Forma-1 egyre több új helyszínre látogat el, de a mexikói szerint túlzás lenne egy harminc versenyből álló szezon, hiszen így is rendkívül zsúfolt a versenynaptár.

A száguldó cirkusz sorra jelenti be új helyszíneit, Miami idén debütál a sorozatban, 2023-tól pedig egészen biztosan ellátogat a mezőny Las Vegasba és Katarba, de terítéken van Dél-Afrika visszatérése is.

Stefano Domenicali, a Forma-1 vezérigazgatója az elmúlt időszakban többször is megemlítette, adott esetben az sem elképzelhetetlen, hogy hamarosan 30 versenyt zsúfoljanak a versenynaptárba, akkor is, ha ezt a Concorde-egyezmény egyelőre nem teszi lehetővé.

Sergio Perez kifejtette, örül annak, hogy a széria programja egyre változatosabb, ugyanakkor már így is rendkívül leterheltek a csapatok és a pilóták, szinte folyamatosan úton vannak, így ha újabb bővítésre kerül sor, nem folytatja a versenyzést.

„Jelenleg folyamatosan el vagyunk merülve a munkában, hiszen rengeteg futam van. Egészen egyszerűen nincs elég időnk arra, hogy a családunkkal töltsük az időt. Van két gyerekem, szóval ha a naptár tovább bővül, biztosan nem fogok versenyezni a Forma-1-ben“ - idézi a mexikóit a formula1news.co.uk.

Nemcsak Perez, hanem a Red Bull csapatfőnöke is hasonlóan gondolkozik. Christian Horner úgy véli, a sportág elérte azt a pontot az idei 23 versenyhétvégével, amelyen már felesleges túllépni, miközben egyre több pilóta kampányol a hagyományos helyszínek megtartása mellett.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL