A Forma-1 tovább folytatja globális terjeszkedését, úgy néz ki, a mexikói üdülőváros, Cancún lehet a következő, amely versenyt rendezhet.

Antonio Perez, a Red Bullnál versenyző Sergio Perez édesapja a Marcának adott interjúban beszélt arról, hogy egy cancúni verseny már valószínűbb, mint nem, miután „az F1 és az FIA is ajtót nyitott” neki. Mexikóban már van egy futam, Mexikóvárosban, Cancún bevonásáról pedig már 2021 óta keringenek pletykák, 2024 lehet az első év, amikor a Száguldó Cirkusz odalátogat.

Az idősebb Perez szerint 60% az esélye annak, hogy a nagydíjat megrendezik: „Múlt héten tárgyaltam mexikói üzletemberekkel, már előkészítettük a szándéklevelet és júliusban át is szeretnénk adni azt. Benne van, hol lesz a pálya, milyen méretekre gondoltunk, minden, ami alapján elkezdhetünk dolgozni.”

„A legfontosabb információ ezzel kapcsolatban, hogy már a Forma-1 és az FIA is rábólintott a dologra, ajtót nyitottak nekem. Ma azt tudom mondani, hogy hatvan százalék esélye van annak, hogy a versenyt megrendezzük.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL