hero image

Perez ellopta a harmadik szabadedzésen az elsőséget Leclerc elől!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón Jenson Button megdöbbentő hibája a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Óriási pofont kapott a két McLaren a Kínai Nagydíjon

FORMA-1

Videón Verstappen egészen hihetetlen F1-es startja 19 évesen a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Egy több mint szürreális baleset a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2022/05/18 13:59
Szombat délelőtt megrendezték a 2022-es Forma-1-es Monacói Nagydíj harmadik szabadedzését is, ahol Sergio Perez volt a leggyorsabb Charles Leclerc előtt.

A pénteki napot Charles Leclerc és a Ferrari uralta, azonban a Red Bullt sem szabad leírni ezen a pályán, hiszen Max Verstappenék bármikor találhatnak tempót a hétvége során. Érdekesség, hogy a Red Bullon belüli harcot pénteken mindkét alkalommal Sergio Perez nyerte.

A harmadik szabadedzés elején hamar pályára gurult az Alfa Romeo és a Haas, ugyanis a két Ferrari-motoros csapatnál tegnap sok szerelni való volt. Valtteri Bottas autójában váltót, míg Mick Schumacherében MGU-H-t kellett cserélni a pénteki napon.

A Mercedes pattogása a szombati napra sem tűnt el, elképesztően mozgott az autó Hamilton és Russell alatt. A két Alpine is nagyon szenvedett Monacóban, mivel nagyon alacsonyan volt az autó hátulja. Ocon az utolsó helyen, míg Alonso a legjobb tizenötön kívül tanyázott.

Leclerc és Perez egymással csatázott az élen, míg Gasly és Norris is sokáig tartotta a tempót. Verstappen az edzés nagyrészében, a pénteki naphoz hasonlóan a legjobb hármon kívül volt. Az utolsó negyedórára azonban rákapcsolt és Perezhez hasonló időket autózott.

Az utolsó tíz percre azonban mindenki felgyorsult és Perez visszavette második helyét, míg Sainz is javítani tudott. Perez aztán öt perccel a vége előtt az élre állt, de Leclerc egyből reagálni tudott. Perez azonban nem hagyta annyiban és elvitte az elsőséget, így ő végzett az élen, míg Leclerc, Sainz és Verstappen követte.