hero image

Perez és a Red Bull már az új szerződésről tárgyal

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Stroll: Vettelnek köszönhetően jobb versenyző lettem!

FORMA-1

Russell idén is megverheti Hamiltont? „Lewisnak jót tesz a nagy nyomás...”

FORMA-1

Mick Schumacher üléspróbán járt a Mercedesnél

FORMA-1

Mick Schumacher lesz a McLaren tartalékja!

Motorsport.hu
2022/05/10 14:00
Sergio Perez megerősítette, hogy megkezdődtek a tárgyalások közte és csapata között a jövő évi szerződése kapcsán. A felek elmondása szerint jó esély mutatkozik arra, hogy folytassák az együttműködést.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

A mexikói pilóta Miamiban egy negyedik helyet tudott elérni, de szerinte ennél jóval többre is képes lett volna, ha nincsenek szenzorgondjai a motornál, ami megakadályozta őt abban, hogy igazán támadhassa ferraris ellenfeleit.

Perez idén egyébként jobban és stabilabban is teljesít, mint 2021-ben, ezt pedig főnökei is látják és elismerik. Összességében közelebb van Max Verstappen tempójához, és a számára többször problémásnak bizonyuló időmérőkön is oda tudott férkőzni, hiszen már egy pole pozíciója is van.

Mindezek fényében nem meglepő, hogy a felek elégedettek egymással, ezért úgy tűnik, nem igazán van akadálya a szerződéshosszabbításnak. Perez eredeti kontraktusa a Red Bull-lal az idei szezon végéig szól, de a versenyző most elárulta, hogy már hivatalosan is folynak a megbeszélések a jövőjéről.

„Igen, megkezdtük a beszélgetést, de nem sietünk, hogy minél hamarabb lezárjuk az ügyet” – mondta. Ez vélhetően azt jelenti, hogy a Red Bull azért még szeretne várni néhány futamot, hogy láthassa, Perez hosszabb távon is képes-e fenntartani erős teljesítményét.

A bikásoknál alternatívából egyébként sincs sok, hiszen jelen állás szerint legfeljebb Pierre Gaslyt tudnák Perez helyére ültetni, aki nyilván nagyon szeretné, hogy ez meg is valósuljon, de Christian Horner csapatvezető elmondta, hogy elégedettek jelenlegi helyzetükkel.

Ha tehát minden így folytatódik tovább, akkor a Red Bull minden bizonnyal 2023-ban is a mostani párossal megy majd, így Gaslynak valószínűleg új csapatot kell keresnie, ha nem akar továbbra is leragadni az AlphaTaurinál.