hero image

Perez felépült a sérüléséből a Kanadai Nagydíj kvalifikációs balesete után

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/06/22 14:00
Sergio Perez nem csak a vártnál hátrébbről kezdte meg a Kanadai Nagydíjat a szombati kvalifikáción történt balesete után, de fájdalmai is voltak.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Sergio Perez elárulta, hogy megsérült a Kanadai Nagydíjon történt kvalifikációs balesete során. A mexikói a korlátoknak csapódott, miközben a Q2-ből próbált továbbjutni. Ennek következtében a tizenharmadik helyről volt kénytelen rajtolni.

A futamon mindössze nyolc kör után kiállt műszaki probléma miatt, mint később kiderült, a sebességváltóval volt gond. A helyzetet tovább rontotta, hogy Perez elmondása szerint a kvalifikációs incidens során nyaksérülést is szenvedett.

Perez elismerte, hogy nyakfájdalmai miatt némileg változtatnia kellett a közelgő Brit Nagydíjra való felkészülésén, de összességében gyorsan gyógyul. „Mindig nehéz a hét elején egy ilyen rossz nap után, de jól vagyok" - mondta Perez a Fox Sportsnak.

„A nyaki sérülésből lábadozom, mert a baleset után megrándult. Nagyon fájt, de összességében jól vagyok, minden rendben van. Jelenleg a nyakamban lévő izmokon dolgozom, és nem végzek más gyakorlatokat, tiszta nyakterápián vagyok, hogy Silverstone-ra 100 százalékos legyek.”

„Minden verseny más, mert a tested mindig más állapotban van. Van, amikor több kardiót, erőt vagy állóképességet kell csinálnod. Szóval mindig más dolgokon dolgozol. A 'back to back' hetekben ez regenerálódás” – tette hozzá Perez.