Sergio Perez szerint idén hat autó is harcban lehet a bajnoki címért, így csapatként kell dolgozniuk a Red Bullnál. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy ha nem kap támogatást Max Verstappentől, ő sem lesz olyan "bőkezű", mint a korábbi években.

Sergio Perez és Max Verstappen viszonya a 2022-es szezon végén nem volt éppen ideális, hiszen mint utólag kiderült, a holland sérelmezte a mexikói szándékosnak vélt hibáját Monacóban, amely miatt nem volt lehetősége odaérni a pole-ba.

Ezt később annyira zokon vette, hogy amikor Pereznek minden pont számított a bajnoki küzdelemben, amelyet a 2. helyért vívott Leclerc-rel, egyszerűen nem adta vissza a mexikóinak a pozícióját Brazíliában. De vajon milyen lehet a csapatmorál idén a Milton Keynes-i alakulatnál?

„Fontos, hogy mindig csapatként dolgozzunk, és nyilván, ha azt látom, hogy nem kapok támogatást, amikor szükségem van rá, akkor én sem fogok adni” – jelentette ki Perez a Fox Sports Mexikónak. „Ez nyilvánvaló, de én nem várok el semmi többet.”

„Nagyon meglepett [az, hogy Verstappen nem volt hajlandó betartani az utasítást]. Nem tudom, mi történt, különösen azok után, amit [Maxért] tettem, nem hiszem, hogy érthetők az indokai. Van két bajnoki címe, ezt nekem köszönheti.”

Azzal kapcsolatban, hogy mire számít a 2023-as szezontól, Perez elárulta, hogy szerinte a Ferrari és a Mercedes is harcban lehet a címéért, ami egy izgalmas, ugyanakkor nagyon szoros idényt eredményezhet.

„Nagyon intenzív szezon lesz, hat autó küzdhet a bajnoki címért, szóval nagyon fontos lesz, hogy csapatként dolgozzunk sok versenyen.

Ralf Schumacher szerint Verstappen is tanulhatna néhány dolgot Pereztől…

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL