ERŐSEN AJÁNLOTT

Összefoglaló videón a drámai Magyar Nagydíj
hero image
821 n

Perez: Hogy igazságosak legyünk Charles-szal szemben, könnyű ilyen körülmények között hibázni

Sergio Perez egyre jobban és jobban teljesít a Red Bull Racingnél. A mexikói Imolában is remekül autózott, végül csapattársa, Max Verstappen mögött a második helyen végzett.

Perez már a rajtnál megelőzte Charles Leclerc-t, akivel végül szinte az egész versenyen át csatázott. Perez egy kisebb kicsúszást leszámítva hibátlanul teljesített, így a dobogóra állhatott. A Red Bull ezzel fontos pontokat gyűjtött be a konstruktőri bajnokságban is.

„Kemény, de élvezetes verseny volt. Az első számú szabály ilyen körülmények között az, hogy célba kell érni. Nehéz volt, mert ilyen körülmények között könnyű hibázni és elrontani valamit, de sikerült tiszta versenyt futnunk, és távol tartottuk magunkat a bajtól, ami elég fontos volt” – mondta csapata sajtóközleményében.

Perez szerint tökéletes taktikát választottak azzal, hogy Leclerc előtt mentek a bokszba. A monacói ugyan Perez elé tért vissza a kiállások után, de a melegebb keverékeken a Red Bull piltója hamar átrágta magát a bajnoki éllovason. „Az intermediate-eken tényleg arra gondoltam, hogy spórolok a gumikkal, de a degradáció magas volt, és Charles nagyon gyors volt az etap vége felé, szóval örültem, hogy hátul tudtam tartani őt" - mondta Perez.

„A verseny elég intenzív volt Charles-szal, és amikor azt hittük, hogy ellenőrzésünk alatt tartjuk, akkor kiállt, és ezzel mindkettőnknek megnehezítette a dolgát. Mindketten hideg gumikkal nyomtuk a versenyt, de hogy igazságosak legyünk Charles-szal szemben, könnyű ilyen körülmények között hibázni” – zárta Perez.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL