ERŐSEN AJÁNLOTT

Összefoglaló videón a drámai Magyar Nagydíj
hero image
dppi
535 n

Perez ismét reagált a tavalyi csapaton belüli botrányra: "Nincs egó, csapatban gondolkodunk"

A tavalyi Brazil Nagydíjon történtekre reflektálva a Red Bull 2023-as autójának bemutatóján Sergio Perez elmondta, mostantól a csapat érdeke lesz a prioritás.

Amilyen sima szezonja volt a Red Bullnak 2022-ben, annyira volt meglepő látni összekapni Max Verstappent és Sergio Perezt a Brazil Nagydíjon. A háború oka az akkor már kétszeres világbajnoknak címzett csapatutasítás volt az utolsó körben, miszerint adja át a negyedik helyet és az ezzel járó plusz egy pontot az egyéni pontverseny második helyéért harcoló mexikóinak.

Tapasztalt kollégája zokon vette, hogy a holland megtagadta ezt, a rádióban és a spanyolajkú sajtóban is hangot adva csalódottságának, azt is megjegyezve, hogy legalább egy bajnoki címet neki köszönhet Verstappen.

A kétszeres világbajnok közege ezt nem fogadta jól, azzal vágtak vissza a hozzá közel álló oldalak, hogy a balhé valódi oka még a Monacói Nagydíj időmérője volt, ahol Perez állítólag szándékosan tette falba az autót, hogy csapattársa elől rajtolhasson – végül meg is nyerte a versenyt.

A Red Bull vezetése, azaz Christian Horner és Helmut Marko válságértekezleten igyekeztek rendezni a sorokat, mely után a két versenyző már azt mondta a médiának, hogy minden kitisztult és nagyszerű a kapcsolatuk. Erről kapott kérdést a csapat 2023-as festésének bemutatóján Perez is, aki így felelt arra, van-e még feszültség köztük Verstappennel:

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL