hero image

Perez nagy napjai - győzelem Monacóban, szerződéshosszabbítás 2024-ig!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2022/06/01 14:02
A Red Bull kedden hivatalosan is megerősítette, amit az elmúlt napok nyilatkozatai alapján már lehetett sejteni. A Monacói Nagydíj futamgyőztese 2024 végéig a bikások versenyzője lesz.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Sergio Perez szerződése az idei év végén járt volna le a Red Bullnál, de az elmúlt hetekben Christian Horner csapatfőnök többször kiemelte, nagyon elégedettek a mexikói teljesítményével, így a keddi bejelentés nem nevezhető váratlannak.

Perez az előző idényben csatlakozott a Milton Keynes-i alakulathoz, azonban az első évében idő kellett neki a beilleszkedéshez, ám a 2021-es idény második felére elkapta a fonalat és a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon például remek védekezést mutatott be Lewis Hamilton ellen, amivel hozzájárult Max Verstappen vb-címéhez is.

Bár teljesítményét többen is kritizálták az új szezon előtt és pletyka szintjén felmerült, hogy ő sem húzza sokáig Verstappen mellett a Red Bullnál, az új évet remek formában indította, és monacói futamgyőzelmét követően 15 pontra megközelítette a pontversenyben vezető csapattársát.

„Hihetetlen két hét áll mögöttem, a Monacói Nagydíj megnyerése minden versenyző álma, ezt követi a szerződéshosszabbításom bejelentése, ami rendkívül boldoggá tesz. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek és most már teljesen otthon is érzem magam“ - mondta a mexikói.

Christian Horner csapatfőnök úgy fogalmazott, Perez újra és újra bizonyítja, hogy nemcsak nagyszerű játékos, hanem egyre jobb versenyző is és idén újabb lépéssel került közelebb Verstappenhez, így nem volt kérdés a Red Bull számára, hogy szeretné megtartani tapasztalatát.