hero image

Perez szerint ez lesz élete legjobb szezonja, de az autót eddig Verstappennek építették

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Albon: Jó úton jár a Williams, de ez az út hosszú is

FORMA-1

Megtörtént a harmadik bemutató, íme a Williams 2023-as versenyautója!

FORMA-1

Verstappen: "Világbajnokként muszáj, hogy benne legyek a Netflix-sorozatban"

FORMA-1

Pereznek sem tetszik az FIA "szájkosár"-szabálya

Motorsport.hu
2022/02/24 14:04
Sergio Perez a következő idényben második évét kezdi meg a Red Bull Racingnél. A mexikói első szezonja során voltak magasságok, de mélypontok is. Ez tökéletesen jelzi, hogy nem könnyű Max Verstappen csapattársának lenni.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Pereznek rögtön az első szezonjában fontos szerepet kellett betöltenie a Red Bullnál. A csapat egész szezonban a világbajnoki címért küzdött, így fontos volt, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az autóból. Pereznek időre volt szüksége, hogy megszokja az új autót és környezetet, de különösen a szezon utolsó szakaszában döntő szerepet játszott Verstappen világbajnoki győzelmében.

A Mundo Deportivóval az első barcelonai tesztnapon folytatott beszélgetésben Perezt arról kérdezték, hogyan kezelte a nyomást első szezonja során a csapatnál. „Szerintem a mezőny kilencven százaléka nem bírná Verstappen mellett. Az autó teljesen rá van szabva. A tavalyi teljesítménye lenyűgöző volt" - válaszolt a mexikói.

Perez számára nagyon nagy volt a nyomás. Miután Pierre Gasly és Alexander Albon nem teljesített elég jól a Red Bullnál, a csapat a Red Bull programján kívüli pilótát választott. Bár nem minden versenyhétvége sikerült optimálisan, Perez jó benyomást hagyott maga után. „Voltak nehéz pillanataim, hétvégéről hétvégére a csapattársam nyert. A csapatom teljes támogatását élveztem, de a nyomás továbbra is nagy volt.“

Idén viszont Perez magasabbra teszi a lecet: „Remélem ez lesz pályafutásom legsikeresebb szezonja. Erre készülök, remélem, hogy a 2022-es lesz a legjobb szezonom a Forma–1-ben. Nagyon izgatott vagyok, és nagyon hálás is a támogatásért, amit kapok. Minden idők legjobb szezonjára készülünk“ - zárta.