hero image

Perez szerint megvolt a tempó az autóban a kettős győzelemhez

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/10 14:04
Sergio Perez azt hitte, hogy úton van egy lehetséges dobogó felé, amikor az RB18-as műszaki problémái keresztbe tettek a dolgoknak. Ez frusztrációt okozott a mexikói számára, aki úgy véli, hogy egy kettős győzelem is lehetséges lett volna, akárcsak Imolában.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Perez Carlos Sainz nyomában volt, de egy motorprobléma, amit egy szenzorhiba okozott, a tizennyolcadik körtől kezdve kevesebb erővel kellett végigmennie a futamon. A Red Bull Racing versenyzője szerint ez a probléma megakadályozta az imolai kettős győzelem esetleges megismétlését.

„Azt hiszem, hogy elvesztettünk egy újabb kettős győzelmet. Óriási tempó volt az autónkban, nyomtam Carlos mögött, vigyáztam a gumikra az első etapon, aztán jött ez a szerencsétlen probléma a motorral. Ezért nagy kár" - mondta a Formula1.com-nak nyilatkozva.

A probléma a verseny hátralévő részében is jelen volt Perez számára, aki Christian Horner szerint nagyjából harminc lóerőt veszített emiatt. Ennek ellenére a mexikói a futam záró szakaszában majdnem megszerezte a harmadik helyet Sainztól, de a pálya piszkos részén elmérte a féktávot.

Perez szerint azonban akkor sem tudta volna megtartani a harmadik helyet, ha sikerül megelőznie a Ferrarit. „Azt hiszem, ha elkaptam volna, akkor is visszaelőzött volna, mert egyszerűen túl lassú voltam az egyenesekben" – zárta.