hero image

Perez szerint megvolt a tempó az autóban a kettős győzelemhez

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

FORMA-1

Ilyen divatosan jelent meg Lewis Hamilton a Bahreini Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es második szabadedzésről Bahreinből

Motorsport.hu
2022/05/10 14:04
Sergio Perez azt hitte, hogy úton van egy lehetséges dobogó felé, amikor az RB18-as műszaki problémái keresztbe tettek a dolgoknak. Ez frusztrációt okozott a mexikói számára, aki úgy véli, hogy egy kettős győzelem is lehetséges lett volna, akárcsak Imolában.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Perez Carlos Sainz nyomában volt, de egy motorprobléma, amit egy szenzorhiba okozott, a tizennyolcadik körtől kezdve kevesebb erővel kellett végigmennie a futamon. A Red Bull Racing versenyzője szerint ez a probléma megakadályozta az imolai kettős győzelem esetleges megismétlését.

„Azt hiszem, hogy elvesztettünk egy újabb kettős győzelmet. Óriási tempó volt az autónkban, nyomtam Carlos mögött, vigyáztam a gumikra az első etapon, aztán jött ez a szerencsétlen probléma a motorral. Ezért nagy kár" - mondta a Formula1.com-nak nyilatkozva.

A probléma a verseny hátralévő részében is jelen volt Perez számára, aki Christian Horner szerint nagyjából harminc lóerőt veszített emiatt. Ennek ellenére a mexikói a futam záró szakaszában majdnem megszerezte a harmadik helyet Sainztól, de a pálya piszkos részén elmérte a féktávot.

Perez szerint azonban akkor sem tudta volna megtartani a harmadik helyet, ha sikerül megelőznie a Ferrarit. „Azt hiszem, ha elkaptam volna, akkor is visszaelőzött volna, mert egyszerűen túl lassú voltam az egyenesekben" – zárta.