hero image

Perez: Tiszteletlenség lenne, ha második számúként kezelne a Red Bull

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Albon: Jó úton jár a Williams, de ez az út hosszú is

FORMA-1

Megtörtént a harmadik bemutató, íme a Williams 2023-as versenyautója!

FORMA-1

Verstappen: "Világbajnokként muszáj, hogy benne legyek a Netflix-sorozatban"

FORMA-1

Pereznek sem tetszik az FIA "szájkosár"-szabálya

Motorsport.hu
2022/05/03 14:09
A Red Bull pilótája, Sergio Perez komoly ambíciókról nyilatkozott: azt mondta, hogy világbajnok akar lenni, és ha második számúként, győzelmi esély nélkül lenne a Forma-1-ben, akkor inkább elhagyná a sportot.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Sergio Perez első Red Bull-os éve nem sikerült tökéletesen: bár Bakuban győzni tudott, Abu-Dzabiban pedig nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy Max Verstappen megszerezze a világbajnoki címet, általában messze volt a holland csapattársától.

Idén viszont közelebb került hozzá, az időmérőkön sem akkora a lemaradása, valamint 4 futam után az egyéni pontverseny harmadik helyén áll, a hátránya pedig mindössze 5 pont Verstappen mögött.

A mexikói pedig azt nyilatkozta a Fox Sportsnak, hogy meg akarja verni a tavalyi világbajnok Max Verstappent, és ugyanez igaz a mérnöki csapatára is:

„Meg akarom verni Maxot, előtte akarok lenni. Az ő mérnökei jobbak akarnak lenni az én mérnökeimnél, és ez fordítva is így van. Ezen kívül viszont kiváló a kapcsolat a két mérnöki csapat között, ami egy különleges dolog, mégis természetesen alakult így. Ilyen szempontból a Red Bull a legjobb” – mondta Perez.

Perez nemrégiben azt nyilatkozta, hogy ha túl sok lesz a verseny, visszavonul a Forma-1-ből, most pedig azt mondta, hogy második számúként nem akarna a formulaautózás királykategóriájában versenyezni:

„A Red Bull lehetőséget biztosít számomra. Sehol sincs az leírva vagy kimondva, hogy Max mögött kell lennem. Ha mégis előttem van a pályán, annak az az oka, hogy erősebb teljesítményt nyújt nálam. Úgy érzem, van esélyem arra, hogy bajnok legyek a Red Bull-lal.”

„Nem tudnék 12 év után még mindig a Forma-1-ben lenni, miközben fiatal gyermekeim vannak otthon, ha második számú versenyző lennék győzelmi esélyek nélkül. Ez rám és a karrieremre nézve is tiszteletlen dolog lenne.”

„Tehát nem kell az F1-ben lennem. Azért vagyok itt, mert győzni akarok és mert világbajnoki címet akarok nyerni” – fogalmazott a mexikói pilóta, aki idén eddig egy pole-nál és két dobogós helyezésnél jár.