hero image

Perez többet remélt a kvalifikációtól: „Elvesztettem az egyensúlyt a lassú kanyarokban"

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/08 14:06
Érdekesen alakult a Miami Nagydíj hétvégéje, ugyanis a Red Bull nem tudta kihasználni az egyenesbeli előnyét a kvalifikáción a Ferrarival szemben. Ráadásul a bikások pilótái arra panaszkodtak, hogy a lassú kanyarokban az autó könnyen elveszti az egyensúlyát.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Sergio Perez többet remélt a negyedik rajtkockánál. A Red Bull Racing versenyzője nem tudta tartani a Ferrari és csapattársa, Max Verstappen tempóját. A mexikói reméli, hogy a versenyen még néhány helyet javíthat, hogy ismét felállhasson a dobogóra.

Perez abban reménykedett, hogy a pole pozícióért harcolhat, de hamar rájött, hogy az RB18-as egyensúlya nem lesz elég jó ahhoz, hogy igazán felvegye a versenyt a Ferrarival. Végül két tizeddel maradt el Charles Leclerc leggyorsabb idejétől. Az olaszok meglepetésre a Q3 végén felgyorsultak és Max Verstappen hibáját kihasználva elvitték az első sort.

„Nem éreztem magam olyan jól az autóban, mint a harmadik szabadedzésen. A lassú kanyarokban elvesztettem az egyensúlyomat. Aztán volt egy kis túlkormányzottságom, majd megint alulkormányzottságom. Soha nem volt ideális. Kár érte" - mondta Perez a Viaplay-nek.

A 32 éves pilóta reméli, hogy hamarosan revansot vehet. „Igen, remélhetőleg holnap gyorsak leszünk és jó tempót mutathatunk" - mondta. Csapattársa, Verstappen a kvalifikáció után bizakodását fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a futamon megverhetik a Ferrarikat.

Verstappen a futam után elmondta, hogy ennyi nehézség után nem olyan rossz ez a harmadik hely, ráadásul előttük van még a futam, ahol kihasználhatják, hogy az egyenesekben gyorsabbak az olaszoknál. A Ferrarinak is lesz erre válasza, hiszen a kanyarokban fordított a helyzet, hiszen Leclerc-ék a gyorsabbak.