hero image

Perez: Van elképzelésem arról, hogy mit csináltunk rosszul

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/04/10 14:10
Sergio Perez, a Red Bull versenyzője úgy gondolja, hogy a beállításaik is hozzájárultak ahhoz, hogy gyorsan degradálódtak az abroncsaik, de azt is hozzátette, messze volt tőlük vasárnap a Ferrari.Sokáig úgy tűnt, dupla dobogót ünnepelhet a Red Bull csapata, azonban Max Verstappen kiesésének következtében csak az egyik autójuk jutott el a kockás zászlóig: Sergio Perez a második helyen futott be.

A futamot követően Perez arról beszélt, hogy nem a terveik szerint alakult a verseny, többek között a gumikopás miatt, és úgy véli, ilyen téren nem biztos, hogy jó beállításokat választott a Milton Keynes-i alakulat.

„A verseny nem a terveink szerint alakult. Nagyon gyorsan koptak a gumijaink a versenyen. Van elképzelésem arról, hogy mit csináltunk rosszul, de még ki kell elemeznünk a történteket” – magyarázta a Sky Sports F1-nak.

„Elég messze voltunk ma a Ferraritól. Szerintem az időmérőre és a hétvégére történő beállításaink is hozzájárultak ahhoz, hogy ennyire gyorsan koptak az abroncsaink” – tette hozzá.

„Alapvetően néhány dologban hibáztunk, aminek meg is fizettük az árát, de ilyen a versenyzés” – zárta a nyilatkozatát a mexikói, aki jelenleg az egyéni pontverseny negyedik helyén áll.