hero image

Pereznek fáj, hogy Verstappen kezd elhúzni a bajnokságban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es második szabadedzésről Bahreinből

FORMA-1

Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

FORMA-1

Néz meg Hamilton leggyorsabb körét az új Mercedesszel a Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Látványos jelenetek az évadnyitó F1-es Bahreini Nagydíjról (videó)

Motorsport.hu
2022/06/21 14:13
A szezonbeli második kiesésével Sergio Perez nem tett jót bajnoki esélyeinek Kanadában. A mexikói mindössze hét kör után váltóhiba miatt volt kénytelen feladni a versenyt, és látta, hogy Max Verstappen előnye 46 pontra nőtt a bajnokságban. Fájdalmas hétvége Perez számára.
Ajánlott Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

Monacói győzelme után Perezt egyből Verstappen vetélytársaként nevezték meg. A holland egyértelműen másképp gondolta, és a következő két futamot meg is nyerte, aminek eredményeképpen jelentős előnyre tett szert a bajnokságban.

Bár Perez még mindig második a bajnokságban, a kiesése nagyon fáj. A mexikói ezért lehangoltan nyilatkozott a sajtónak a verseny után. „A nulla pont nagyon fáj, amikor az ember a bajnoki címért küzd" - idézi Verstappen csapattársát az F1i.com.

Perez tisztában van vele, hogy még hosszú a szezon, és még sok minden lehetséges, de szeretné minél hamarabb elfelejteni ezt a futamot. „Ez nagyon fáj." A szezon még hosszú. Hiszen a 22 futamból még csak kilencet futottak le. „Csak a csúcson kell maradnunk" - mondta Perez.

A mexikói szerint a sebességváltó elérte az élettartama végét, amihez a pattogás is hozzájárult. Ilyen hibákat nem engedhet meg magának a csapat, ha Perez továbbra is esélyes akar lenni a bajnoki címre. „A megbízhatatlanság nagyon fájdalmas, amikor a bajnoki címért küzdesz" - mondta.