hero image
dppi

Pereznek sem tetszik az FIA "szájkosár"-szabálya

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/02/05 15:29
Az FIA új szabályát a Forma-1 sztárjainak kinyilatkoztatásairól politikai, vallásos vagy személyes témákban, melyek a szövetség semlegességi elvével szembemennek, Sergio Perez sem hagyhatta kritika nélkül
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Az FIA versenyszabályzatát decemberben módosították, az új szabály alapján a Forma-1 pilótái csak akkor tehetnek politikai, vallási vagy személyes témában a szövetség semlegességi elvével szembemenő nyilatkozatot, ha azelőtt írásos engedélyt kérnek. A pilótáknak nem tetszik az ötlet.

Az FIA elnöke, Mohamed bin Szulajm szerint a sportágat nem lehet személyes érdekek platformjává alakítani, de sokan inkább egy szájkosarat látnak benne, Valtteri Bottas és a világbajnok Max Verstappen mellett Sergio Perez is kritizálta emiatt.

A csapat RB19-esének festését bemutató eseményen a mexikói így szólalt fel a szabályozás ellen: „A versenyzők szakszervezetével, a GPDA-val még nem beszéltünk erről, de egyáltalán nem érezzük miatta jól magunkat, elvégre mindannyian magunkat akarjuk adni és úgy akarjuk kifejezni magunkat, ahogy jónak látjuk.”