Oscar Piastri nehéz helyzetben van, ugyanis az Alpine pártfogoltjaként jelenleg nincs reális esélye egy F1-es ülésre, ugyanakkor Joe Saward szerint ez jövőre változhat.

Az ausztrál versenyző az idei szezonra ülés nélkül maradt, miután bajnoki címet szerzett a Formula Renault-ban, a Formula 3-ban és a Formula 2-ben. Az Alpine, ügyfélcsapat nélkül kénytelen volt tartalékosnak kinevezni fiatalját, ugyanis a mezőnyben nincs olyan csapat, ahová el tudták volna helyezni.

„Az Alpine már nézelődik, hogyan lehetne Piastrit egy-két évre máshová tenni. Ez persze kellemes probléma, de az Alpine-nak nincsenek ügyfélcsapatai, így megfelelő üzletet kell találnia, hogy Oscart máshol helyezzék el. Nincs sok lehetőség, hiszen más gyártók is próbálják behozni az új tehetségeket. Piastri lehetőségei kicsit korlátozottak” – írja Saward a blogjában.

Piastri idei éve a tanulást szolgálják, ugyanakkor jövőre már minden bizonnyal szeretne autóba ülni. Az Alpine számára fontos, hogy meg tudja tartani legnagyobb tehetségét, ez viszont csak abban az esetben lehetséges, ha ülést tudnak neki biztosítani.

„Valószínűleg az Alpine-nak kell találnia neki munkát 2023-ra. A pletykák szerint a Haasnak tetszene az ötlet, mivel a Ferrari pártfogoltja, Mick Schumacher nehezen bírja Kevin Magnussen tempóját. Kevin pedig még nincs teljesen formában. Mick nagy balesete Szaúd-Arábiában annak a jele volt, hogy a tehetségén felül vezet, és próbál megfelelni a csapattársának... Szóval erre érdemes figyelni.”

Nem szabad azonban azt az opciót sem elvetni, hogy Piastri abban az esetben kaphatna ülést z Alpine-nál, ha a jelenlegi pilóták nem tudják hozni az elvártakat. „Azonban még eltarthat egy ideig, amíg ilyen döntések születnek, és ha Fernando vagy Esteban nem hozza a pontokat 2022-ben, akkor még mindig lehetséges, hogy Oscar kap egy ülést, és kékre festi a melbourne-i lelátókat.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL