hero image

Piastri megegyezett a McLarennel - sajtóhír

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a Sainz-Alonso ütközés, ami Alonso futamába került

FORMA-1

Egészen közelről Leclerc csattanása a Ferrarival a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Vettel első győzelme a Red Bullal a hatalmas kínai káoszban

FORMA-1

Belsőkamerás videón Lando Norris szenzációs esős köre a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2022/08/05 14:19
Ausztrál források úgy értesültek, hogy az elmúlt napokban a figyelem középpontjába kerülő és az Alpine-t kikosarazó Oscar Piastri Daniel Ricciardo helyén mutatkozik be a Forma-1-ben 2023-ban.
Ajánlott Videón a Sainz-Alonso ütközés, ami Alonso futamába került

A hét eleje óta valószínűleg azok is megismerték Oscar Piastri nevét, akik eddig esetleg nem hallottak róla, az ausztrál pilóta ugyanis komoly balhé főszereplőjévé vált.

A Forma-2 és a Forma-3 korábbi bajnoka jelenleg az Alpine teszt- és tartalékversenyzőjeként dolgozik és miután az Aston Martin bejelentette Fernando Alonso szerződtetését, a legtöbben biztosra vették, hogy ő ülhet be a helyére.

A francia istálló kedden közleményt adott ki, amelyben azt írták, az ausztrál pilóta valóban lehetőséget kap tőlük jövőre az F1-es bemutatkozásra, ezt viszont maga Piastri cáfolta néhány órával később saját közösségi oldalán.

Ennek hátterében az állhat, hogy az Alpine eredeti tervei szerint szerette volna megtartani Fernando Alonsót 2023-ra, miközben Piastrit kölcsönadta volna a Williamsnek. Az ausztrál azonban nem szeretett volna a mezőny leggyengébb autójába ülni, ezért tárgyalásokat kezdett folytatni más lehetőségekkel kapcsolatban.

Az ausztrál sajtó most arról számolt be, hogy Piastri egy évre szóló szerződést írt alá a McLarennel, ahol honfitársát, Daniel Ricciardót váltaná a 2023-as szezontól. A hírek szerint az FIA most azt vizsgálja, nem történt-e a versenyző részéről szerződésszegés az Alpine kárára.

A RacingNews365.com úgy tudja, hogy Piastrinak nincs érvényes szerződése a következő évre jelenlegi munkaadójánál, ám a jelenlegi kontraktusa tartalmaz egy opciót a hosszabbításra, amivel viszont nem éltek a szerződés aláírásától számított 30 napon belül.

Piastri mclarenes szerződésére ugyanakkor még ne vegyünk mérget, hiszen az elmúlt napokban kiderült, az sem biztos, ami annak tűnik...