hero image
Oscar Piastri / Twitter

Piastri nem tart a McLarentől, nem akar kifogásokat keresni

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2023/01/18 12:59
Oscar Piastri nem akar már most kifogásokat gyártani arra az esetre, ha esetleg nem boldogul a McLarennel. Azt még maga sem tudja, mennyire könnyen vezethető a wokingi alakulat 2023-as konstrukciója.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Nem lesz könnyű dolga 2023-ban Oscar Piastrinak, akinek nemcsak a McLaren meglehetősen sajátos jellemvonásaihoz kell hozzászoknia, de azzal is meg kell birkóznia, hogy a Forma-1 egyik legtehetségesebb pilótájának az oldalán debutál a száguldó cirkuszban.

Lando Norris ugyanis a tavalyi évben a nála jóval nagyobb tapasztalattal bíró Daniel Ricciardót „nyugdíjazta”, hiszen az ausztrál egész évben nem tudta felvenni a versenyt a brit pilótával. Most egy másik ausztrálon van tehát a sor, aki bizonyíthatja, hogy nem csak Norris képes kezelni a McLarent.

„Nehéz megmondani, hogy ez a McLaren vagy a 2022-es autó jellemzője-e” – vélekedett Piastri a Speedcafe oldalán azzal kapcsolatban, hogy miért nem tudott Ricciardo konzisztens teljesítményt nyújtani a wokingiakkal.

„Nem akarok mindent az 'ez egy McLaren-jellemző'-re fogni. Azt hiszem, talán van néhány apró dolog, ami egy kicsit más” – tette hozzá Piasti, aki azonban nem hátrál meg a kihívásoktól, és már most belevetette magát a munkába, hogy minél eredményesebben kezdődjön számára az idény.