hero image

Pierre Gasly elmondta, mi okozta a kocsitörését a barcelonai F1-es teszteken

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Albon: Jó úton jár a Williams, de ez az út hosszú is

FORMA-1

Megtörtént a harmadik bemutató, íme a Williams 2023-as versenyautója!

FORMA-1

Verstappen: "Világbajnokként muszáj, hogy benne legyek a Netflix-sorozatban"

FORMA-1

Pereznek sem tetszik az FIA "szájkosár"-szabálya

Motorsport.hu
2022/02/26 14:20
Az AlphaTauri versenyzője, Pierre Gasly péntek délelőtt megtörte az autóját a barcelonai teszteken, a francia pilóta pedig elmondta, hogyan alakult a tesztelést kissé visszavető incidens.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Szerda és péntek között rendezték a barcelonai szezon előtti teszteket a Forma-1-ben, amelyek során a csapatok bőszen gyűjtögették a kilométereket, hiszen összesen 6 napot tudnak tesztelni valós versenypályán a pilóták a 2022-es szezonnyitó Bahreini Nagydíj előtt.

A legtöbb kört a Ferrari csapata tette meg, de a napi 100 körös átlag a 10-ből 6 csapatnak összejött. Közéjük tartozott az AlphaTauri is, akiknek ez úgy sikerült, hogy péntek délelőtt Pierre Gasly autótörése miatt vesztettek pár órát.

Gasly a nap végén elmondta, hogy hogyan történt az eset, és azt is hozzátette, hogy így is nagyon sok adatot tudtak gyűjteni, valamint fontos megtalálni a határokat a teszteken – és már csak három napjuk maradt a téli teszteken.

„Sajnos a délelőtti etapom során blokkoltam a kerekeimet és megsérült a kocsim, de a teszt arról szól, hogy megtaláljuk a határokat. Ezzel együtt rendkívül sok hasznos adatot tudtunk gyűjteni a három nap folyamán.”

„Persze ez még csak az első teszt, és még nagyon sok dolgot ki kell elemeznünk a bahreini három tesztnap előtt” – fogalmazott a francia versenyző. A szezon előtt már csak Bahreinben fog kollektíve tesztelni a mezőny, március 10. és 12. között mehetnek majd pályára a 2022-es kocsik.