hero image

Pierre Gasly már jövőre csapatot váltana a Forma-1-ben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2022/03/07 14:21
Az AlphaTauri versenyzője, Pierre Gasly elmondta, bár jól érzi magát a Red Bull „B” csapatánál, győzelmekért akar küzdeni a száguldó cirkuszban, a szavaiból pedig kiderül, 2023-ra fel szeretne kerülni a Red Bull Racinghez, ahol korábban 12 versenyt teljesíthetett.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Max Verstappen nemrégiben példátlanul hosszú, 2028 végéig szóló szerződést írt alá a Red Bull csapatával, és a hírek szerint a bére a kiemelkedő, több mint 50 millió dollár lehet. Tehát az osztrák istálló egyik ülése hosszú távon is „elkelt”, a másik viszont még kiadó.

Sergio Perez kontraktusa ugyanis az év végén lejár, és kérdéses, hogy 2023-at is a mexikóival akarja-e kezdeni az energiaitalos cég „A” csapata. Az egyik esetleges jelölt a hely betöltésére a kötelékükbe tartozó Pierre Gasly lehet.

A 26 éves franciával a Motorsport.com holland kiadása készített interjút, Gasly pedig elmondta, a jövő év végéig köti szerződés a Red Bull-csoporthoz, és mielőbb egy olyan csapatnál vezetne, ahol győzelmekért küzdhet.

„Helmut már korábban elmondta, szóval nem titok, hogy 2023 végéig érvényes a szerződésem a Red Bull-lal. Innentől kezdve egyértelmű a helyzet: vagy felkerülök a Red Bull Racinghez, vagy nem. Arról egyelőre túl korai lenne beszélni, hogy mi lesz ezt követően.”

„Most az idei évre fókuszálok, próbálom kihozni belőle a maximumot, de nyilvánvalóan egy gyors kocsiban akarok ülni, amivel győzelmekért harcolhatok – nekem csak ez számít. Futamokat akarok nyerni a Forma-1-ben, tehát egy olyan kocsira van szükségem, ami erre lehetőséget ad. Majd Helmuttal tárgyalunk erről, amikor eljön az ideje.”

„Magabiztos vagyok azt illetően, hogy a 2022-es év is kiválóan fog sikerülni, és elégedett vagyok az engem körülvevő emberekkel is. Jó mérnökeink vannak, jól működünk csapatként, és nagy a felelősségem az istállón belül.”

„Tudom, hogy az idei a karrierem egy fontos éve lesz, amelyben meg kell tennem a következő lépést. Tavaly fantasztikus évem volt, és remélem, legalább ennyit, vagy inkább még többet tudok majd mutatni. A lehető legelőrébb akarok jutni a csapatommal, ez a személyes célom” – fogalmazott Gasly.