hero image
dppi

Pirelli: Tényleg haszontalan az esőgumi...

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2023/08/01 12:54
A Pirelli motorsport-főnöke, Mario Isola szerint ha csak a safety car mögött használhatja a mezőny az esőgumikat, akkor igaza van a versenyzőknek abban, hogy haszontalan az esőgumi.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

A Forma-1 szabályzata szerint ha egy verseny a safety car mögött indul – mint a belga sprintfutam -, akkor a pilótáknak az esőgumikat kell használniuk. Spában viszont mindenki úgy döntött, hogy inkább felrakja az intermediate abroncsokat, ami versenyképesebbnek mutatkozott.

„Az esőgumik elég haszontalanok. Nagyon-nagyon rosszak. Valószínűleg 6-7 másodperccel lassabb az esőgumi, mint az intermediate. Egyedül akkor akarod használni az esőgumikat, ha az intereken aquaplaningelnél, ezért ezen sokat kell javítani” – mondta Russell.

Érdekes módon többé-kevésbé a Pirelli motorsport-főnöke, Mario Isola is egyetért a pilóták által megfogalmazottakkal:

„Az esőgumik csak safety car gumik lennének? Mindig megvizsgáljuk a dolgokat a versenyzők nézőpontjából is, és ez egy olyan probléma, amin dolgoznunk kell a csapatokkal és az FIA-val.”

„Ha az az elképzelés, hogy olyan dolgok után kutassunk, amivel kisebb mértékű lehet a gumiabroncs permete, hogy a pilóták esőgumikkal is versenyezhessenek, akkor továbbra is két keverékre (intermediate és esőgumi) van szükség.”