hero image

Piros zászlós délelőttöt zárt a Forma–1 mezőnye Barcelonában

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

FORMA-1

Néz meg Hamilton leggyorsabb körét az új Mercedesszel a Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Látványos jelenetek az évadnyitó F1-es Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

Motorsport.hu
2022/02/25 14:22
Elérkeztünk a barcelonai teszt utolsó napjához, melynek délelőttjén már túl is vagyunk. Az eseménydús etap végén George volt a leggyorsabb.
Ajánlott Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

Az eddigi két nap mind lassan indult be, most viszont már a zöld lámpa előtt jöttek az izgalmak, hiszen az éjszaka folyamán a Haas leszedte autójáról és kamionjairól is az orosz Uralkali logóit, ugyanis az orosz-ukrán háború miatt így látta jobbnak az amerikai csapat. Egyelőre nincs hír róla, hogy ez végleges szakítást jelent-e, mindenesetre nem lesznek nyugodt estéi Steineréknek a következő napokban.

48 perccel a kezdés után már jött is a dráma, hiszen Fernando Alonso alatt megállt az Alpine. Az autó kigyulladt és óriási füstfelhőt generált. A csapat már korábban figyelmeztette a kétszeres világbajnokot, hogy baj van, de ekkora füstre talán ők sem számítottak. Később megerősítették, hogy feltehetően a hidraulikával volt probléma.

Mario Isola szerint mindegyik csapatban van még legalább 1 másodperc a valós tempóhoz képest, így a Pirelli számára Bahrein sokkal inkább lesz mérvadó, mint Barcelona. A legtöbb csapat az első két napon csak ismerkedett az autóval, ráadásul korántsem a végleges verziók köröztek a pályán.

A Haast tovább húzta az ág, ugyanis egy szivárgást vettek észre Nyikita Mazepin autójában, ami ismét szerelést eredményezett. A Williams pedig a délelőtti utolsó két órára Latifit ültette autóba, hogy a kanadai is tudjon még egy kicsit tesztelni, ugyanis délután már esős körülmények között hajtanak pályára.

Fél tizenkettőkor azonban jött egy újabb piros zászló, Pierre Gasly miatt. A francia 40 kör után összetörte az AT03-at az ötös kanyarban, melynek következtében az első szárny és a felfüggesztés is megsérült. Pár perc után újraindult az edzés, így még maradt egy órájuk a pilótáknak.

Az Alfánál azonban örülhettek, hiszen Csou Kuan-jü nagyon simán körözött a pályán, minden meghibásodás nélkül. Helyét Valtteri Bottas veszi majd át délutánra. A kínai elmért egy féktávot és a kavicságyba szorult, de a hírek szerint az autó nem sérült meg komolyabban. A vizsgálat után vissza is küldték a pályára, de pár perc után ismét piros zászlót okozott, amikor megállt a célegyenesben.

3 perccel a vége előtt aztán ismét megállították az edzést, mert drámai Sebastian Vettel alatt is elfüstölt az Aston Martin. Az edzést már nem indították újra, így pedig George Russel bizonyult a leggyorsabbnak, ráadásul a legtöbb kört is ő teljesítette. A második Verstappen lett, míg a harmadik az elfüstölő Vettel.