hero image
dppi

Pletyka: Sainz már az új F1-es csapatával tárgyal?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2023/04/17 08:59
Carlos Sainznak jelenleg 2024 végéig van szerződése a Ferrarival, ahol eddig nem váltotta meg a világot Charles Leclerc mellett. Lehet, hogy már a következő csapatát keresi?
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

Carlos Sainzot a 2021-es szezonra, még a 2020-as szezon kezdete előtt szerződtette a Ferrari, miután nem hosszabbították meg Sebastian Vettel szerződését. Sainz már megszerezte az első pole-pozícióját és győzelmét is a maranellóiak színében.

Sainz azonban a Ferrari 2022-es, és eddig a 2023-as autójával is szenvedett, a teljesítményével pedig csak alkalmanként tudta megszorongatni az egyébként szintén számos egyéni hibát vétő csapattársát, Charles Leclerc-t.

Bár a Ferrarinak jelenleg nem a pilótakérdés a legnagyobb problémája, a svájci Blick értesülései szerint Sainz jövője a csapatnál egyáltalán nem biztosított. Spanyol értesülésekre hivatkozva a lap azt állítja, hogy Sainz lesz Andreas Seidl Sauber, hamarosan Audi vezérigazgató első számú célpontja a pilótapiacon, és már a kapcsolatot is felvették a felek.

Az Audi csak 2026-ban csatlakozik hivatalosan a Forma-1-es mezőnyhöz, a német márka pedig 3 éven belül futamgyőzelmekért akar majd harcolni. A brit sajtó előszeretettel veti fel, hogy a McLaren pilótája, Lando Norris is az Audi bevásárlólistájának élén van, amennyiben 2026 előtt vagy hamarabb Sainzot is le tudnák igazolni, újra összeállhatna a McLaren 2019-2020-as pilótapárosa, amely utóbbi évben a konstruktőri bajnokság 3. helyére repítette a wokingi alakulatot.