hero image
dppi

Prost szerint minden csapat „krízisben” van – még a Red Bull is

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/04/05 13:59
Alain Prost szerint az új szezon kezdete megmutatta, hogy „a krízis sosincs messze”, még az olyan élcsapatoknál sem, mint a Red Bull.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A négyszeres bajnok arról beszélt, hogy a soron következő viadalok „kulcsfontosságúak” lehetnek majd a csapaton belüli dinamika szempontjából, hiszen Sergio Perez egyértelműen elhatározta, hogy meg akarja állítani Max Verstappen sikerszériáját.

A francia szerint mindez pedig további súrlódásokhoz vezethet a bikáshoz háza táján. „A rendszerük, miszerint egy pilótát, vagyis Max Verstappent részesítik előnyben, jól működött eddig, most azonban a gyengeség első jeleit mutatja” – írta Prost a L’Équipe-nek.

„Perez, aki most már beilleszkedett a csapatba, kezdi elhinni, hogy nyerhet, és már nem akar kompromisszumokat kötni a maradás érdekében. Még ha folytatódik is a Red Bull dominanciája, a következő hetek akkor is kulcsfontosságúak lesznek. Egyértelmű, hogy bármikor beüthet a baj, és még egy élcsapatnál sincs messze a krízis.”

Ami pedig a mezőny többi részét illeti, Prost szerint igazából minden istállónál jelen van egyfajta krízishelyzet, mert jelenleg senki sem tudja elkapni a Red Bullt. Példaként a McLaren és a Mercedes helyzetét hozta fel.

„Furán kezdődött ez a szezon, mert bárhová tekintünk, látszik, hogy nincs minden rendben. Igazából minden szinten krízisről lehet beszélni, legyél nagyobb vagy kisebb csapat. Vannak gyári és történelmi alakulatok, mint amilyen mondjuk a McLaren, amely nem elég, hogy nem tud előrelépni, hanem évről évre visszaesik.”

„Ott az Alpine, amely csak nagyon lassan tud fejlődni. A Mercedes eközben továbbra is kitart innovatív koncepciója mellett, amely azonban nem működik.” Az egyetlen kivétel ez alól az Aston Martin, amely a négyszeres bajnok szerint is jó irányba indult el, és példaként szolgálhat a többiek előtt.