hero image

Prost: Van egy kis megbízhatósági probléma az Alpine motorjával...

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Albon: Jó úton jár a Williams, de ez az út hosszú is

FORMA-1

Megtörtént a harmadik bemutató, íme a Williams 2023-as versenyautója!

FORMA-1

Verstappen: "Világbajnokként muszáj, hogy benne legyek a Netflix-sorozatban"

FORMA-1

Pereznek sem tetszik az FIA "szájkosár"-szabálya

Motorsport.hu
2022/01/21 14:22
Alain Prost elmondása szerint gondok vannak a Renault-motor megbízhatóságával, amely még nem teljesít az elvárt szinten – a francia gyártó már két éve dolgozik az új tervezésű, átalakított motoron.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Nemrég jelentette be az Alpine csapata, hogy 2022-től Alain Prost már nem tölti be a tanácsadói szerepet a francia istállónál, a négyszeres világbajnok pedig nehezményezte, hogy a csapat nem közölte vele, mikor jelentik be a távozását – szerinte szerencsés lett volna, ha ezt egyszerre tesznek bejelentést.

Ezt követően Prost a L’Equipe-nek adott interjút, amelyben többek között azt is elmondta, hogy megbízhatósági probléma adódott a Renault-motorral – mint ismert a 2022-es szezonnyitótól kezdve befagyasztják a teljesítményre vonatkozó motorfejlesztéseket, és csak a megbízhatóság javításának céljából módosíthatnak a gyártók az erőforráson.

„Van egy kis megbízhatósági probléma a motorral. A szimulációk folyamán a csapat azt találta, hogy a motor egyelőre nem teljesít a kívánt szinten” – mondta a csapattól távozó korábbi tanácsadó.

Idén is csak az Alpine használja a Renault-motorokat, a csapat pedig változatlan duóval, Fernando Alonsóval és Esteban Oconnal indul, a tartalék versenyző pedig az F2-es bajnok Oscar Piastri lesz.