hero image

Provokatív pólóban jelent meg Vettel Miamiban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Albon: Jó úton jár a Williams, de ez az út hosszú is

FORMA-1

Megtörtént a harmadik bemutató, íme a Williams 2023-as versenyautója!

FORMA-1

Verstappen: "Világbajnokként muszáj, hogy benne legyek a Netflix-sorozatban"

FORMA-1

Pereznek sem tetszik az FIA "szájkosár"-szabálya

Motorsport.hu
2022/05/05 14:23
Az Aston Martin-pilóta Sebastian Vettel ezúttal is kiállt a szívéhez közel álló téma, a klímavédelem mellett, ezúttal egy provokatív pólót választott a nemes ügy eszközéül.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Sebastian Vettel biztosan nem ilyen szezonkezdetről álmodott: a koronavírus-fertőzése miatt ki kellett hagynia az év első két futamát, Ausztráliában pedig összetörte az autóját és kiesett.

Az Emilia-Romagna Nagydíj viszont már az ő és az Aston Martin szempontjából is jobban sikerült: a német versenyző a 8., Lance Stroll pedig a 10. lett, ami a silverstone-i bázisú istálló első pontjait jelentette idén.

Miamiban valószínűleg az Aston ismét a pontszerzést célozza meg, Vettel pedig a versenyhétvége kezdete előtt egy provokatív pólóval hívta fel a figyelmet a szívéhez közel álló ügyre, a klímavédelemre.

A négyszeres világbajnok pólóján ez a felirat állt: „Miami 2060: az első nagydíj a tenger alatt. Cselekedj most, vagy később úsznod kell!” – az olasz FormulaPassion szerint Miami-Dade megye az egyik leginkább kitett a tengerszint emelkedésének, így ez egy komoly probléma a pálya térségében.