hero image

„Räikköneni” problémával szembesült Ricciardo Miamiban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/14 15:48
A McLaren versenyzője, Daniel Ricciardo elárulta, hogy a súlycsökkentés miatt nem volt elég folyadék az ivórendszerükben, így dehidratálttá vált a Miami Nagydíj során.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Valószínűleg sok olvasónk emlékezhet még arra a jelenetre, amikor Kimi Räikkönen még a második ferraris korszakában az „ital” felől érdeklődött, a versenymérnöke pedig közölte vele, hogy nem tud majd inni a verseny folyamán az ivórendszer meghibásodása miatt.

Hasonló problémával szembesült Miamiban a McLaren-pilóta Daniel Ricciardo is, az ok azonban nem ugyanaz volt: a wokingi istálló súlyt próbál csökkenteni, így az ital mennyiségén is csökkentenek.

Az ausztrál versenyző a Motorsport.com-nak beszélt arról, hogy dehidratálttá vált a verseny alatt, mivel csak 1 liternyi folyadékot tudott magához venni a közel 2 órás, kimerítő futamon.

„Igen, eléggé bejátszott a képbe a forróság-faktor. Elég kemény volt, miközben mindenki az utolsó grammnyi súlyokért harcolt. Szóval nem volt meg az a luxusunk, hogy 3 liternyi folyadékot tehessünk az ivórendszerbe.”

„Tehát van egy kis folyadékunk, azonban sosem elegendő. Így természetesen dehidratálttá válsz. És igen, nagyon nagy volt a forróság, nyilván Miami a melegebb helyzetek közé tartozik.”