hero image

Ralf Schumacher Capito távozásáról: „A Williams türelmetlen”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2022/12/14 18:29
A Williams hétfő este váratlanul jelentette be, hogy Jost Capito csapatfőnök és Francois-Xavier Demaison technikai igazgató is távozik tőlük. Ez pedig még a Sky F1-es szakértőjét, Ralf Schumachert is meglepetésként érte.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

A hét első része igazán hektikusra sikeredett, még F1-es mércével is, hiszen lényegében 15 óra leforgása alatt négy csapatnál is történtek változások. Először ugye jött a Williams, majd Frederic Vasseur távozott a Saubertől, hogy a Ferrarihoz menjen.

Nem sokkal később aztán Andreas Seidl váratlanul otthagyta a McLarent, hogy ő legyen a Sauber új ügyvezetője, ami lényegében már az Audi 2026-os érkezését készíti elő. Az ő helyét pedig Andrea Stella veszi majd át Wokingban.

Schumacher, aki korábban a legszebb F1-es sikereit éppen a Williamsszel érte el, kissé értetlenül áll egykori alakulata mostani döntései előtt. „Ez meglepett engem. Gondolom, a befektetők nem elégedettek az eredményekkel, a sikerek elmaradásával.”

Ez abból a szempontból valóban logikus érvnek tűnik, hogy az istálló 2021-ben még a nyolcadik volt a csapatok között, idén azonban nem tudták kihasználni az új szabályrendszer adta lehetőségeket, és visszacsúsztak az utolsó pozícióba. Ez pedig valószínűleg nem volt az amerikai tulajdonos, a Dorilton Capital ínyére.

„Kicsit sajnálom is Jostot, mert úgy gondolom, a menedzsment türelmetlen volt. Capitónak több időre lett volna szüksége. Gondolom a leváltása őt is meglepetésként érte.” Schumacher arra is felhívta a figyelmet, hogy a csapatfőnök mellett Demaison is távozott, akit pedig éppen Capito hozott a csapathoz 2021-ben.

„Számomra ez azt mutatja, hogy a német és a hozzá közel állók nem ütötték meg az elvárt mércét.” Azt a csapat egyébként csak később közli majd, hogy kik töltik be a megüresedett pozíciókat, de Schumacher szerint vélhetően belülről hoznak majd fel valakit.