hero image
dppi

Ralf Schumacher már Hamilton helyén látja unokaöccsét

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2022/12/29 12:59
A korábbi Forma-1-es pilóta szerint, ha George Russell 2023-ban is legyőzi a Mercedesen belül a hétszeres világbajnokot, az megnyithatja az utat Mick Schumacher előtt a visszatérésre.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Mick Schumacher nem kapott szerződéshosszabbítást a Haastól a következő szezonra, így a Mercedes tartalékversenyzőjeként folytatja pályafutását.

Mindeközben az Ezüst Nyilak az elmúlt évek egyik legküzdelmesebb idényén vannak túl a Forma-1-ben, a brackley-i alakulatot finoman fogalmazva is megviselték a 2022-es szabályváltozások.

A Mercedes zsinórban nyolc megnyert konstruktőri bajnoki cím után idén mindössze a harmadik helyen zárt a Red Bull és a Ferrari mögött, Lewis Hamiltonnal pedig pályafutása során először fordult elő, hogy egy szezon során nem szerzett futamgyőzelmet.

Ezek után az sem meglepő, hogy 35 ponttal elmaradt csapattársától, az első mercedeses évét töltő George Russelltől.

A Sky szakértőjeként dolgozó Ralf Schumacher úgy véli, hogy ha a hétszeres világbajnok jövőre sem tud felülkerekedni fiatal csapattársán, akkor az a Forma-1-es pályafutásának végét jelenti, egyúttal utat nyithat Mick Schumachernek a visszatérésre.

A német Sport 1 arról kérdezte Ralf Schumachert, hogy érdemes lenne-e unokaöccsének hosszú távon megcélozni az Audi 2026-os F1-es csatlakozását, amivel kapcsolatban úgy fogalmazott, mindenképpen lenne értelme, de addig a Mercedesnél is jó helyzetbe kerülhet.

„Tegyük fel, hogy George ismét gyorsabb lesz Lewisnál. Akarja majd ezek után folytatni? Izgalmas kérdés. Persze, Lewisnak van akkora szerepe a Mercedesnél, hogy erről ő maga dönthet.“

„Mindenesetre a pénz már nem fog szerepet játszani nála. Szép kis summát keresett meg pályafutása során. Az lesz a döntő elsősorban, hogy kinek fekszik jobban az autó“ - fogalmazott Schumacher.

„Félreértés ne essék, Hamilton még mindig világklasszis versenyző, de már nem a legfiatalabb. Az idő vasfoga őt is megharapta, szóval sose lehet tudni, mikor vonul vissza. Szerintem ez Mick és a csapat számára is egy win-win szituáció“ - folytatta a német.

Ralf szerint ha nem is feltétlenül a Mercedesnél, de valamelyik Mercedes-erőforrással dolgozó alakulatnál mindenképpen képbe kerülhet unokaöccse 2024-ben.

„Toto Wolff elmondta, hogy Micknek a rajtrácson a helye az ő képességeivel. Szerintem érdekes lehetőségek adódhatnak számára 2024-ben. A Mercedesnek vannak partnercsapatai, ahol nagy befolyással bírnak“ - zárta Ralf Schumacher.