hero image

Rasszizmus az Aston Martinnál is: megdöbbentő nyilatkozatot tett a volt alkalmazott

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2022/07/16 07:38
Aidan Louw a Sky Newson keresztül állt a nyilvánosság elé, a most már volt Aston Martin alkalmazott azt állítja, hogy rasszista és homofób megjegyzések áldozata lett az akkori kollégái részéről.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

Louw brit és dél-afrikai útlevéllel rendelkezik. Korábban dolgozott Sebastian Vettel autójának alkatrészeinek gyártásán. A 25 éves Louw 2022 februárjában kezdett el dolgozni az Aston Martinnál ideiglenes alkalmazottként. Már az első pillanattól kezdve lebukott és leszólították.

„Még mielőtt beléptem volna a munkakörnyezetembe, ekkor azt mondták nekem, hogy ha problémám van azzal, hogy hogy beszélnek, akkor el lehet menni. Különböző becézgetéseket kaptam, majd az N-betűs szót használták” - mondja Louw.

Louw azóta elhagyta az Aston Martint, de nem azért, mert úgy döntött, hogy felmond. Brit munkaadója „gyenge teljesítmény" és „rossz időbeosztás" miatt bontotta fel Louw szerződését. Ennek semmi köze nem volt az őt ért diszkriminációhoz. Louw azt mondja, hogy a rossz munkakörülmények miatt a teljesítménye és a pontossága is romlott.

A Sky News nyilatkozatot kért az Aston Martintól is az ügyben: „Az AMR és beszállítói zéró tolerancia politikát folytatnak a rasszizmus, a homofóbia és a diszkrimináció minden fajtája tekintetében. Az ilyen elfogadhatatlan viselkedésre vonatkozó állításokat komolyan kezeljük, beleértve az ilyen állítások alapos kivizsgálását és a normáinknak nem megfelelő személyek szankcionálását."

Közben a rasszista és homofób megjegyzésekben érintettek állítólag már nem dolgoznak az Aston Martinnál. Lawrence Stroll csapata tehát közbelépett, igazából akkor, amikor a baj már megtörtént. Louw a nyilvánosság elé állásával azt reméli, hogy még nagyobb figyelmet kap a rasszizmus a Forma-1-ben. Szerinte még többet kell tenni az ilyen viselkedés és nyelvezet megelőzése érdekében.