A Forma-1-es Miami Nagydíj harmadik szabadedzésén Sergio Perez zárt az élen, Charles Leclerc és Max Verstappen előtt, míg a két Mercedes-pilóta nem lehet elégedett az eredményével.

Magyar idő szerint 19 órakor vette kezdetét a Miami Nagydíj harmadik szabadedzése, miután az FP1-en Leclerc, az FP2-n pedig Russell volt a leggyorsabb. Ahogy zöldre váltott a lámpa, Verstappen rögtön a pályára gurult, ami annak fényében nem meglepő, hogy a második szabadedzésen technikai probléma miatt egy mért kört sem tudott teljesíteni.

Így tett az FP2-n kocsit törő Sainz is, majd a Mercedes versenyzői is megjelentek a Hard Rock-stadionhoz közel fekvő aszfaltcsíkon, amelynek a tapadására sokat panaszkodtak pénteken a versenyzők.

Az FP3 elején Verstappen állt az élre, majd nem sokkal ezután Ocon csapta falnak az Alpine-ját a 14-es kanyarnál, ennek következtében jött a piros zászló, a francia versenyző pedig csalódottan szállt ki az összetört A522-esből.

Az edzés felénél Verstappen, Leclerc, Schumacher, Russell, Magnussen, Sainz, Hamilton, Bottas volt az állás, közülük pedig csak Verstappen és Russell teljesítette a közepes keverékkel a leggyorsabb körét.

A következő percekben szinte teljesen tele volt a pálya, Bottas a harmadik, Sainz a negyedik helyre jött fel a lágy keverékkel, Verstappen pedig továbbra is az élen állt, egy lassításban pedig láthattuk, hogy megcsúszott az 1-es kanyarban.

17 perccel a leintés előtt Leclerc vette át az első pozíciót, míg Russell a gumijaira panaszkodott. 10 perccel az edzés vége előtt pedig Verstappen javított tovább, de még ez sem volt elég arra, hogy az élen zárja az FP3-at, mivel jött Perez, aki elcsaklizta az elsőséget a csapattársa elől.

Verstappen végül Perez és Leclerc mögött a 3. helyen zárt, az utolsó percekben pedig nem sok választotta el attól, hogy a falba csússzon. Alonso a negyedik, Vettel az ötödik lett, a további sorrend az élmezőnyben: Schumacher, Sainz, Magnussen, míg a Mercedesek a 15., illetve a 17. helyen fejezték be az edzést.

A folytatás magyar idő szerint 22 órakor következik az időmérő edzéssel, tartsatok akkor is velünk, és kiderül, hogy Perez, Leclerc, Verstappen vagy valaki más szerzi majd meg a miami pole-pozíciót.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL