hero image
dppi

Red Bull: a kisujjunkat nyújtottuk, de a Porsche le akarta harapni a kezünket

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es második szabadedzésről Bahreinből

FORMA-1

Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

FORMA-1

Néz meg Hamilton leggyorsabb körét az új Mercedesszel a Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Látványos jelenetek az évadnyitó F1-es Bahreini Nagydíjról (videó)

Motorsport.hu
2023/04/16 20:15
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner továbbra is előszeretettel rúg a Porschébe, miután meghiúsult a két óriásmárka között a Forma-1-es együttműködés.
Ajánlott Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

Már a 2023-as Forma-1-es szezon elején bejelentette a Red Bull, hogy a 2026-os szezontól kezdve a Forddal közösen készítenek, a csapat történelmében először házon belül F1-es motort.

A Red Bull Powertrains eredeti partnere a Porsche lett volna, amiről német sajtóértesülések szerint még előszerződést is kötöttek. A terv része lett volna az is, hogy a Porsche tulajdonrészt vásárol magában a Red Bull Racingben.

Horner már korábban is utalt arra, hogy ellenezték a Porsche egyik tervét, egy szavazásos ügymenetet a legfontosabb kérdésekben, most azonban az Auto Motor und Sportnak nyilatkozva még egyértelműbb képet kaphattunk arról, milyennek élte meg a pozícióját részben veszélyeztető német márkával történt tárgyalásokat.

„A Forddal egy olyan partnerünk van, aki a megfelelő mentalitással rendelkezik” – utalt Horner arra, hogy az amerikai márka csak pénzügyi és korlátolt technikai támogatást nyújt a Red Bullnak. „Ők nem tépik le az egész karunkat, amikor a kisujjunkat nyújtjuk” – utalt Horner a Porschére és arra a jelenségre, amelynek keretein belül a paddock szerint a németek elbízták magukat még a szerződés véglegesítése előtt.