ERŐSEN AJÁNLOTT

Összefoglaló videón a drámai Magyar Nagydíj
hero image

Red Bull: A tervek szerint halad a 2022-es autó fejlesztése, Verstappennek csak jó, ha nehezen vezethető lesz

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko azt mondta, nem tud arról, hogy gond lenne a 2022-es autójuk, az RB18 fejlesztésével, azt pedig nem tartja problémának, ha nehezen vezethetőek lesznek az idei autók.

A Red Bull a 2021-es egyéni világbajnoki cím megszerzése után elégedetten tölthette téli pihenőjét, azonban túl sok idejük nem volt a kikapcsolódásra, hiszen február végén már érkeznek a szezon előtti tesztek.

Kérdés, hogy mennyire fogja visszavetni az év elején a Red Bull szereplését, hogy a világbajnoki harc miatt kifejezetten sokáig fejlesztették a 2021-es kocsijukat, azonban a tanácsadó Helmut Marko nem tud arról, hogy fennakadás lenne az RB18-cal:

„Minden a terv szerint halad, vagy legalábbis nem tudok ennek az ellenkezőjéről. A Milton Keynes-i alkalmazottaink folyamatosan dolgoznak” – erősítette meg Marko, hogy szó sincs a munka leállásáról.

A várakozások szerint a 2022-es autók nehezen lesznek vezethetőek, Marko viszont nem aggódik emiatt, hiszen ha így lesz, az Verstappen malmára hajthatja a vizet:

„Maxnak nincs szüksége időre ahhoz, hogy alkalmazkodjon, rögtön gyors tud lenni az autóban” – jelentette ki a holland pilótáról az osztrák az Auto Motor und Sportnak.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor fogja bemutatni a Red Bull az RB18-at, egyedül annyi információt tudni az autóbemutatókról, hogy a Ferrari február közepén tervezi leleplezni a kocsiját.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL