hero image

Red Bull: Gasly készen áll arra, hogy megtegye a következő lépést

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/02/06 07:40
A két korábbi Red Bull-pilótát, Pierre Gaslyt és Alex Albont méltatta az osztrák istálló sportigazgatója, Jonathan Wheatley, aki azt is kiemelte, mennyire nehéz dolguk van a „B” csapatból az „A” csapatba igazoló fiataljaiknak.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A Red Bull 2022-re is megtartotta a Max Verstappen, Sergio Perez párost, Pierre Gasly pedig – aki a 2019-es idényben 12 versenyen kapott lehetőséget az energiaitalosok „A” csapatánál – az AlphaTaurinál maradt.

A Red Bull sportigazgatója, Jonathan Wheatley pedig utalást tett arra, hogy nyitva állhat még a visszatérés kapuja a francia pilóta előtt, hiszen remekül teljesít a jelenlegi csapatánál és visszatért az önbizalma, a Red Bull pedig Albontól is sokat tanult.

„Rengeteg dolgot tanultunk Alextől, megtanultuk, hogyan támogathatunk egy fiatal versenyzőt, aki épp nehéz időszakon megy keresztül. Korábban Pierre-rel ugyanez volt a helyzet. És csak nézzétek meg, Pierre újra magabiztos.”

„Most ismét egy kicsit kisebb csapatnál van, de őszintén úgy gondolom, készen áll arra, hogy most megtegye a következő lépést” – fogalmazott a Red Bull sportigazgatója a Jack Threlfall Show-ban.

Wheatley emellett azt is elmondta, mennyire nehéz a Verstappenhez, Ricciardóhoz hasonló pilóták mellett bizonyítania a fiataloknak, de kiemelte Albon mentális erejét és elkötelezettségét.

„Alex egy kivételes fiatal. Fantasztikus, szélvészgyors versenyző. Egy kicsit olyan, mint Pierre, neki is nagy nehézséget jelentett, hogy Max Verstappen volt a csapattársa. Többeknek szakadékot jelentett az AlphaTauriból vagy a Toro Rossóból a Red Bullhoz való igazolás, mivel olyan pilóták mellé kerültek, mint például Max.”

„Max pedig Daniel Ricciardo mellé került, de most már láthatjuk, hogy Max is egy kivételes versenyző. Alex egy végtelenül elkötelezett versenyző, nem hagyta, hogy az érzelmei átvegyék felette az irányítást, ez pedig megmutatja, hogy mennyire rugalmas.”