A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nemrég arról beszélt, hogy sokat profitáltak abból, hogy Max Verstappen mellett most egy tapasztalt versenyző ül Sergio Perez személyében, miközben korábban a fiatalságra igyekeztek támaszkodni.

Perez, aki 2021-ben csatlakozott a bikásokhoz, a legtapasztaltabb pilóta, aki valaha náluk vezetett. Ő viszont két olyan versenyzőt követ, akiknek mindössze 26 és 12 F1-es nagydíj volt a hátuk mögött, mielőtt megkapták volna a Red Bull-os lehetőséget.

Itt természetesen Pierre Gaslyról és Alex Albonról van szó. Előbbi versenyző csupán fél évet töltött az istállónál, mielőtt pont az utóbbi váltotta volna, aki ugyan már másfél szezonig húzta, de végül érkezett Perez.

Horner ennek kapcsán pedig arról beszélt, hogy talán hiba volt ennyire tapasztalatlan pilótákat ültetni a Red Bullba. „A legfőbb dolog Checo szerződtetésében a tapasztalata volt. Kissé talán igazságtalan volt az előző két sráccal szemben, hogy annyira hamar adtunk nekik lehetőséget. Checo viszont a tapasztalata révén nehéz időket is megélt már addig a pontig.”

„Ő egy igazán sokoldalú pilóta, remek csapatjátékos, jól átlátja az autó fejlesztését, és könnyű vele a közös munka. Szóval ezen okok miatt is választottuk őt, ő pedig hozza is ezeket a kvalitásokat” – magyarázta a csapatfőnök.

Az eddigi 45 Red Bull-os futama alatt Perez három győzelmet és 14 további dobogós helyet szerzett, miközben tavaly segített megszerezni a csapat első konstruktőri bajnoki címét 2013 óta. Idén pedig túlszárnyalja majd Daniel Ricciardo 58 futamos sorozatát Verstappen csapattársaként.

Horner szerint Perez ráadásul bizonyította is, hogy képes egy többszörös világbajnok versenyző ellen felvenni a kesztyűt. „Tavaly két nagydíjat nyert. Az azt megelőző évben is nyert egyet. Kulcsszerepe volt a konstruktőri címünkben is, és szerintem nehéz dolga Max Verstappen csapattársaként.”

„Ő azonban elég érett ahhoz, hogy kezelni tudja ezt. Emellett persze szeretne egyénileg is fejlődni, ahogyan ezt az első futamon is láthattuk. Jó látni, hogy versenyképes. Nyilván itt nemcsak egyetlen versenyről van szó, hanem 23-ról, ez pedig létfontosságú lesz számára.”

„Továbá Max mellett ott vannak a Ferrarik, a Mercedesek és az Astonok is, szóval nem lehet senkit sem leírni.” Perez jelenlegi Red Bull-os szerződése 2024 végéig szól, de sokan Ricciardo visszatérésében potenciális veszélyforrást látnak a mexikóira nézve, így valóban fontos lehet Perez számára, hogy miként teljesít a teljes szezont tekintve, és hogy mennyire tud közel kerülni Verstappenhez.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL