hero image

Red Bull: Túl nehéz a kocsink, 10 kiló 3,5-4 tizedet jelent egy körön

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/31 07:40
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko azt nyilatkozta, hogy jelenleg túl nehéz az RB18-as, a kocsi tömegének pedig komoly jelentősége van.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Bár az első versenyen mindkét Red Bull-pilóta kiesett technikai probléma miatt, a második versenyen viszont már győzni tudott Verstappen, a safety caros fázisból rosszul kijövő Perez pedig negyedik lett.

A Red Bull tanácsadója a Servus TV-nek adott interjújában nemcsak pozitívumokról beszélt, hanem azt is kiemelte, túl nehéz az RB18-as, 10 kilogramm plusz súlynak pedig hatalmas jelentősége lehet.

„Túl nehéz a kocsink. Ha az autód súlya 10 kilóval a minimum felett van, az egy olyan pályán, mint a szaúdi, körülbelül 3,5-4 tizedmásodpercet jelent körönként” – magyarázta Marko.

Az osztrák hozzátette, mi szükséges ahhoz, hogy könnyebb lehessen a kocsijuk, a könnyítés pedig a várhatóan Imolában érkező fejlesztő csomag részeként jön majd.

„A súlycsökkentés azt jelenti, hogy drágább, könnyebb anyagokat kell használnunk, és el is kell készítenünk ezeket az alkatrészeket. A terv ezért az, hogy a következő nagyobb fejlesztési csomagunkat könnyebb anyagokból építsük meg.”

„Így tudunk a pénzügyi sapka alatt maradni, hiszen nem építhetjük meg kétszer ugyanazokat az alkatrészeket” – fogalmazott a tanácsadó.