A Ferrarinál szinte mindenki boldog lehetett, Charles Leclerc azonban sajnálhatta, hogy nem ő használta ki Max Verstappen botlását.

Egyik pillanatról a másikra sokkal szorosabbá vált a bajnokság a Forma-1-ben. Sőt, Leclerc akár át is vehette volna a vezetést, bár így sincs messze, egy helyet előrébb lépve 47 pontos, addig Verstappen az élen 51 egységet számolt. Mindenki sima Verstappen-triplázásra készült, de hiába, mert közbeszólt a technika.

Nem igazán volt előjele annak, hogy ez történhet, ráadásul a futam legelején. Ugyan ez a győzelem bizakodásra adhat okot a Ferrarinál, az még inkább, hogy Sainz saját erőből előzte meg a rajt után a Red Bull holland világbajnokát. Nehéz eldönteni, hogy ez, vagy Verstappen kiesése jelentette a legnagyobb meglepetést.

Mi inkább az előbbire tippelnénk, mert Verstappen rendre elhúz a rajtnál, most azonban nem sikerült neki. Érdekes versenyt láthattunk volna, viszont lemaradtunk erről az Ausztrál Nagydíjon, mivel Max kiesett. Pérez előtt is adott volt a ziccer, hogy nyerjen, de még a Red Bullal sem sikerült ez neki.

Leclerc nem véletlenül vágott olyan arcot, hiszen míg ő teljesen egészséges volt, addig Sainz enyhe túlzással a műtőből kisétálva nyert. Hogy ez más helyszíneken ment volna, ahol messze nagyobb a terhelés a pilótákra, nem tudni, mindenesetre így is komoly dicséretet érdemel, mert ez férfias teljesítmény volt.

A csapatot rég láttuk ennyire boldognak, hangosan énekeltek Sainz-nak, és természetesen az apuka, a legendás versenyző ugyancsak büszke volt. Ennél jobb reklámot nem is kaphatott volna a közelgő nagydíj, ami a Japán Nagydíj lesz, ahol megint a Red Bull lehet a favorit, viszont ezek után inkább várjunk ezzel.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL