hero image

Rendkívüli ülést tart a Motorsport Világtanács az ukrajnai események miatt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/01 07:41
Rendkívüli ülésre hívta össze az FIA a Motorsport Világtanácsot keddre, miután a Nemzetközi Olimpiai Bizottság az orosz sportolók eltiltására szólította fel a sportvilágot.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A sportvilág szereplői sorra határolódnak el Oroszországtól, az orosz sportolóktól és szervezetektől, amióta Vlagyimir Putyinék múlt hét csütörtökön katonai inváziót indítottak Ukrajna ellen. Bár a Forma-1 múlt héten bejelentette, hogy nem rendezik meg idén a szeptemberre tervezett Orosz Nagydíjat, Nyikita Mazepin jövője továbbra is kérdéses.

Mint ismert a Haas F1 Team az orosz-ukrán háborús helyzet miatt eltávolította autójáról és a paddockból legfőbb szponzorának, az orosz Uralkali cégnek az emblémáját a barcelonai teszteken, Günther Steiner csapatfőnök pedig erre a hétre ígérte, hogy döntést hoznak a jövőbeli együttműködéssel kapcsolatban és ekkor dönthetnek Mazepin sorsáról is.

Nemzetközi Olimpiai Bizottság hétfőn szólította fel a sportvilágot arra, hogy minden orosz és fehérorosz sportolót tiltsanak el a versenyzéstől, az említett országok tisztségviselői pedig ne vehessenek részt nemzetközi versenyeken. Mivel az FIA és a NOB 2012 óta szoros kapcsolatot ápol, meglepő lenne, ha Mazepin maradhatna a száguldó cirkuszban.

Az FIA szóvivője hétfő este közölte, kedden rendkívüli ülésen tárgyal a Motorsport Világtanács, hogy milyen intézkedéseket hozzanak meg az ukrajnai helyzettel kapcsolatban, az ülést követően pedig beszámolnak a fejleményekről.