A második nehéz mclarenes szezonja után Daniel Ricciardo számára már nem volt folytatás a csapatnál. Az ausztrál viszont elmondta, sosem gondolt arra, hogy már év közben felálljon és elhagyja őket.

Ricciardo úgy érezte, egyfajta szünetre van szüksége, hogy összeszedhesse magát és ismét a legjobb formáját mutassa a világnak, ezért sem üldözte annyira a még korábban elérhető szabad 2023-as üléseket.

Végül aztán hazatért a Red Bullhoz, hiszen 2023-ban náluk lesz harmadik számú versenyző, miközben igyekszik visszatérni korábbi énjéhez, mivel a célja továbbra is az, hogy az F1-es mezőny tagja legyen.

Hiába azonban az idén tapasztalt problémák és nehézségek, Ricciardónak sosem fordult meg a fejében, hogy már az idény közben azt mondja, elég volt neki, mint ahogyan azt láthattuk például korábban James Hunt, Nigel Mansell vagy Juan Pablo Montoya esetében.

„Tudtam, hogy a realitás szerint a szezonom már nem fog megfordulni, mert akkor érzésem szerint már megtörtént volna korábban. Tudtam azt is, hogy várnak még rám nehézségek, de bíztam benne, hogy jó futamok is jönnek még, ez pedig elég volt ahhoz, hogy maradjak” – mondta a Beyond the Grid podcastben.

„Bizonyos szempontból úgy éreztem, a könnyű utat választottam volna, ha felállok. Ez viszont nem én vagyok, az ilyesmi nem jellemző rám. Továbbra is ott akartam lenni, hátha elérek pár jó eredményt.”

A gondok ellenére Ricciardónak az év végefelé pedig össze is jött néhány jobb futam, mint például Szingapúrban, ahol a szezonbéli legjobb eredményét szállította az ötödik hellyel. Az ausztrál pedig úgy véli, egy-egy erős futam megszépítheti az egész éves szenvedést is.

„Ebben a sportban annyira rövid távúvá válhat a memóriád, hogy lehet 15 igazán küszködős futamod, de ha utána jön egy nagy verseny, akkor máris úgy vagy vele, hogy megérte.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL