hero image

Ricciardo amerikai túrára indul a Forma-1 után

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen: "Világbajnokként muszáj, hogy benne legyek a Netflix-sorozatban"

FORMA-1

Pereznek sem tetszik az FIA "szájkosár"-szabálya

FORMA-1

Szimulátor a magángépen? Verstappen reagált

FORMA-1

Perez ismét reagált a tavalyi csapaton belüli botrányra: "Nincs egó, csapatban gondolkodunk"

Motorsport.hu
2022/12/09 19:59
A McLarentől távozó pilóta nem hazudtolta meg önmagát és elárulta, hogy egy amerikai motoros körúttal kapcsolódik ki az elmúlt két év megpróbáltatásai után, mielőtt tartalékosként csatlakozna a Red Bullhoz.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Daniel Ricciardo életében lezárult egy fejezet, az ausztrál pilóta 2023-ban nem lesz ott a száguldó cirkusz rajtrácsán, miután a McLaren felbontotta eredetileg jövő év végéig szóló szerződését.

Ugyan sokáig kérdéses volt, maradhat-e a Forma-1 közelében a méhészborz becenévre hallgató pilóta, nemrégiben kiderült, a Red Bull harmadik számú versenyzőjeként folytatja pályafutását.

Ez persze aligha meglepő, Ricciardo többször is hangoztatta, egyáltalán nincs ellenére egy tesztversenyzői szerepkör, és az is kiderült, jövőre mindössze nyolc-kilenc versenyhétvégén lesz csak ott, hogy ki tudjon kapcsolódjon.

„Próbálom megtalálni az egyensúlyt, hogy bizonyos mértékig a sportban maradjak, de időt is adjak magamnak. Több időt szeretnék magamra szánni, az edzőteremben eltölteni, hogy jobbá váljak. A Forma-1-ben annyira zsúfolt a versenyzők időbeosztása, hogy lehetetlen foglalkozni magaddal“ - mondta Ricciardo a Speedcafe.com-nak.

Ricciardo hamarosan megkezdi téli szabadságát és bizony komoly terveket szövöget. Ha minden jól megy, körbe fogja utazni az Egyesült Államokat, méghozzá egy motor hátán.

„Ez valami olyasmi, amiről biztosan tudom, hogy izgalmas és szórakoztató lesz, és emellett rengeteg időm lesz az önreflexióra. Számomra ez rendkívüli feltöltődést jelent egyedül lenni és a természetet járni.“

„Úgy gondolom, hogy az egyedüllét sok kérdésre választ ad majd és tisztán láthatom a jövőmet. Méghozzá azt, hogy 2024 a legjobb dolog-e számomra a visszatérésre, vagy sem. Aztán persze majd a csapatokon is múlik, hogy látják-e bennem a potenciált“ - fogalmazott Ricciardo.